Ožujak 29, 2024, 09:18:47 prijepodneNajnoviji Član: [email protected]

Autor Tema: Tliltocatl albopilosus - blijedi stražnji dio i ne jede  (Posjeta: 3251 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Annnchi

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 1
  • Spol: Ženski  
Tliltocatl albopilosus - blijedi stražnji dio i ne jede
« u: Travanj 17, 2020, 23:17:54 poslijepodne »
Pozdrav svima, evo ispadoh prije 15-tak godina iz svijeta akvaristike (Annnnnchi) i tko bi rekao, vratih se u- teraristiku.

Udomila sam, doslovno u 10 minuta, s neba mi "pala", gore navedenu vrstu tarantule, curly haired od neke cure čija ju je cimerica ostavila (tarantulu) i ova je navodno mjesec dana bila bez hrane i vode i nikakva.
Uglavnom, imam već madagaskarskog dnevnog gekona u polici s tri terarija, pa rekoh, ajde.

Tarantula je kod mene nekih mjesec dana, izgleda skroz ok, kreće se, čak je pokušala i otvoriti terarij... ima onu neku zavinutu žarulju, spot grijalicu sam uklonila i čini mi se da joj je ok. Špricam unutra jednom u par dana vodom radi biljaka, ima posudu s vodom. Otkad je došla, po mojoj procjeni je pojela JEDNOG fobasa (njih sam jedino imala radi guštera). Ostali, njih cca tri koje sam joj dala u međuvremenu su se vjerojatno negdje ukopali.

Jednom sam je prilikom ujutro pronašla na leđima u mreži koju je preko noći isplela, ali je izašla nazad van vrlo brzo i uništila mrežu izlaskom. Jesmo li je mi omeli u presvlačenju??

Kad je došla k meni, imala je na stražnjem dijelu jednu blijedu mrlju. Sad je ta mrlja preko cijelog stražnjeg dijela. Je li točno da je to znak stresa? U terariju je preko dana gotovo uvijek na širokoj kori drveta koju sam joj stavila, ujutro i navečer dolazi prema staklu, a kad ugasim svjetlo u terariju hoda po staklu.

Ustvari me najviše brine taj stražnji dio koji nema boju, odnosno izgleda ko pinky miš. :(

Radim li nešto pogrešno i što? Hvala.