Mali update s prvim ozbiljnijim dojmovima.
Akvarij je u pogonu od 09.01.2017. godine. Pijeska i kamena u akvariju još nema. U filteru je aktivni ugljen Red Sea i JBL Micromec.
Akvarij je vizuelno lijep, estetski dotjeran ali, uvijek ono nesretno ali...
LED je AI Prime HD i za sada ne mogu ništa konkretno komentirati osim da je lampa mala, lijepa, tiha, blještava i ''user friendly'' kontrolirana preko telefona. Ukupna snaga je 55W a ukoliko se neki od kanala ne koristi, snaga se distribuira na ostale kanale pa je tako moguće pojedini kanal pojačati i do 120%.
Komore za filtere su dovoljno velike za ovako mali tank tako da bez problema stane dodatni filter materijal i grijač.
Povratna puma je Red Sea Flow 950, Qmax=950l/h, Hmax=1.55m no nema deklarirano kod koje visine dobave je taj maksimalni protok jer nema na uvid Q/h linije i radne točke pumpe. Pumpe za Red Sea proizvodi Sicce. Pumpa je, odnosno nije tiha. Pumpa je glasna da glasnija ne može biti. Jučer sam čitavu prepumpnu komoru (povratnu komoru u akvarij) tapecirao neoprenom očekujući da će biti tiša radi kontakta pumpe sa staklom no buka je i dalje katastrofa. Čak sam našo na youtube-u lika koji je tražio novu pumpu i na kraju je zamijenio čitav akvarij. Serijski je akvarij u prepumpnoj komori s jedne strane obložen neoprenom na mjestu gdje se očekuje dodir pumpe sa staklom, a mjesta za pumpu ima dovoljno da ne dodiruje na ostale tri strane staklo i da po potrebi stane i duplo veća pumpa no na žalost, izgleda da nema pomoći. To je taj famozni ali...
Skimmer pumpa je bučna ovisno o tome koliko zraka dozvoljavam da ulazi u Venturi. Trenutno ne mogu dati točan podatak i dojam o buci s obzirom da nema što skimmati.
Akvarij je, naravno, lijepljen u Kini i do kraja kompletiran ali mogu primijetiti da je izvedba solidna.
U pripremi je cjevarnje za dozirku, nosač za cijevi je već stigao. Do kraja veljače mislim do kraja složiti hardscape a prije toga ubaciti koji frag koralja iz mog pico reefa jer ima par kamenčića na koje mogu zalijepiti fragove a moram i pico nakon dvije godine malo porezati.
Cikliranje je s AF proizvodima i namjeravam voziti probiotic metodu kao i na pico reef-u.
To je za sada to