pozdrav svima
nova sam u teraristici pa bas nista neznam
zmije obozavam jos od kad znam za sebe. sa 10 godina sam ulovila prvu zmiju i to poskoka (vise srece nego pameti) , od onda sam svaku zmiju koju sam vidjela morala ulovit. nazalost do sada nisam mogla imati zmiju posto mi roditelji nikad nisu dali, uvjek su mi govorili da me zmija nece ugrist ako je ne izazivam i da su one super ali ne u njihovoj kuci
sad vec 2 godine zivim sa deckom pa je doslo vrijeme i za zmijicu
jako mi je svida mlijecna zmija pa bi nju uzela
e sad imam jedan stalak velicine 70x40 pa bi voljela napravit terarij 70x40x60v . koliko sam citala sam vidjela da je za 1 zmiju dovoljan 60x40x60 , pa mislim da bi moj bio ok?
nazalost zbog akvarija ovo je sve sto imam od mjesta, taj jedan slobodan stalak
oprema je nesto sto me jako zbunjuje, i neznam dali sam skuzila ali koliko sam shvatila za grijanje moze se stavit podni grijac ili spot lampa?
cini mi se jednostavnija ta spot lampa.
znaci ovako stavim tu spot lampu i vise mi nista netreba? koliko sam shvatila na najtoplijem djelu mora biti 28-32 a na najhladnijem 22-24? i jos koliko sam citala da bi bilo dobro da je u spilji 28-32 da zmija moze probavljat u njoj? kako to postizem sa tom spot lampom? ili mi treba i podni grijac?
dali ta spot lampa mora gorit cijelo vrijeme ili se gasi?
koliko sam shvatila to je to od opreme a za rasvjetu se moze stavit obicna cijev ili stedna zarulja?
to je to zasad
hvala