Evo, jesam

...
Dakle, ovo je rijesenoNeonka - exoterrina Repti glo5,0 od 45 cm, 15 W
reflektorica - neka obicna desk lampa, do 40 W (evo skenirane slike sa kutije)

Sada moram dati napraviti nosac za neonku, a ova reflektorica je ionako na kvacicu pa cu ju samo dodati na nosac... svo svijetlo cu montirati van terarija...
podloga - treset ("pekla" sam ga 30 min u pecnici na 200°C) - a sta smrdiiiiiiiiii....
biljke - 3 vrste za sada... a mislim da se i nece puno mijenjati jer nema bas previse mjesta...
Pachira - njena krosnjica mi radi hlad za ostale nize biljke, pretpostavljam da ce djelomicno izadrzavati toplinu u terariju...
Pittosporum - u bonsai varijanti
Sellaginella- u malim teglicama kao podloga uz treset

E sad, sve biljke sam ostavila u teglama, na njih nasula treset, u terarij stavila termometar i higrometar. Jos mi jedino fali grana loze koja dolazi iz Rogoznice... i to je to...
Grijac trenutno nisam kupovala jer dolazi ljeto, a lagano smo ostali bez para pa neka priceka malo doke zahladi... ako ce uopce trebat, vidjet cemo...
Ono sto me konkretno zanima je Fogger... i to konkretno ovaj:

Dakle, da li moze s Phelsumom i ako da, da li tko ima iskustvo s koristenjem, koliko dugo ga se drzi upaljenog, kako cesto ga se pali i gasi? I na kraju, gdje ga mogu naci, pretresla sam Split i nitko nema...
Cekam komentare, savjete, kritike... a slike bez Phelsume vam saljem uskoro...