dosli su nam aksolotli pa me zanima koje su granule s proteinima,mineralima i vitaminima najbolje koje bi mogla kupit u pet shopovima? htjela sam stavit slike al kaze da bas i nemogu,pa ako netko i to moze objasnit puno bi mi pomogao..hvala
Pozdrav, u Hr. axolotli nisu toliko cesti ljubimci tako da u pet shopovima neces naci specijaliziranu hranu za njih. Najblize sto mozes kupiti u pet shopu su granule i stapici za vodene kornjace, međutim ta hrana je dizajnirana da pluta, a axolotli preferiraju jesti s dna. Iz mog iskustva JBL Agil od svih hrana za kornjace najbrze pocne tonuti kada se namoci, no ipak bi bilo najbolje da probas nabaviti bas granule za axolotle. Preporucam ti da se javis webshopu
www.aquashop.hr i pitas ih da li bi ti mogli nabaviti JBL NovoLotl:
LINK ili Tropical Axolotl Sticks:
LINK s obzirom da imaju hrane od tih proizvođaca u asortimanu. Također vidi s biosverom od kuda on nabavlja granule za svoje zivotinje.
Imaj na umu da axolotle ne valja iskljucivo hraniti granulama bez obzira sto ces na vecini mjesta naci takve preporuke. Axolotl je u proslosti bila primarno laboratorijska zivotinja tako da ce vecina literature na koju naiđes govoriti o minimalnim uvjetima koji su potrebni za odrzati axolotla na zivotu, a ne o pravilnom drzanju da zivotinje mogu zivjeti normalan i dug zivot. Postoje i brojne smrznute, zelatinozne i zive hrane koje mozes nuditi svojim axolotlima.
Sto se tice kolicine, vecina egzoticnih kucnih ljubimaca u zatocenistvu dobiva vise hrane nego u prirodi i raste pre brzo sto je lose za njihovo zdravlje. Napisi koliko su veliki, na kojoj temperaturi ih drzis i sa cime ih sada za pocetak planiras hraniti. Jer nije ista kolicina ako im ponudis teze probavljivo goveđe srce koje sadrzi jako puno proteina ili recimo larve komaraca.
Uputstva za stavljanje slika imas ovdje:
LINK. Ako su ti slike pre velike mozes ih smanjiti ovim besplatnim programom:
LINK