Bolje je uzeti nesto starijeg gustera, od neka 2-3 mjeseca, jer su kao mali jako osjetljivi na greske te vrlo lako (cim koji uvjet nije zadovoljen) i vrlo brzo ugibaju (tako da nekad ni ne stignes reagirati)
Pa ne bih se baš složio sa tobom! barem što se bradonja tiće. Malci su malo osjetljiviji prvih 4-5 dana. Ma nisu ni tada, ali u tih prvih par dana treba malo pratiti da li im probava radi kak treba
. Ukoliko obavljaju nuždu sve ok. Bitno je da imaju sve što im treba, hrana primjerene veličine, posuda sa vodom, odgovarajuće temperatura. Ukratko ukoliko imaju idealne uvjete sve je ok!
Smrtnost bradonja je u postocima nizak, može se desiti komplikacije prilikom izleganja. Recimo da ne apsorbira žumanjak do kraja. U večini slučajeva ukoliko se mališan odvoji stavi na odgovarajaću temperaturu i vlagu ... oni to obave za dva tri dana i opet sve OK. Ja sam tokom svoje uzgojne "karijere" imao takva dva slučaja, jedan je završio kobno.
Ostalo ... nema problema. Uglavnom mališani su tak opaki da čim se polegnu počnu puhati i žele ugristi
... opaki mali zmajevi!
Ja u pravilu mališane bez problema dajem nakon tri tjedna van... ljudima koji imaju prakse sa gušterima, dajem mališane i nakon tjedan dana ukoliko to oni žele.
Kaj se tiće terarija ... malci bez problema mogu ići u veliki terarij, samo bih napomenuo da se u isti stavi što manje "ukrasa" .... dovoljan je jedan poveći kamen te jedna grana ....