evo radilo se danas...
dok sam čekao frenda da dođe prvo sam pripremio zaštite za fuge da si ne sprljam staklo
onda je došao frend pa smo samo zašarafili stranice da same stoje u zraku kako bi lakše namjestili debljinu fuge
zatim smo skinuli boćne stranice (jednu po jednu) i samo na dno nanijeli silikon a kada smo ih vratili namjestili smo debljinu fuge i fiksirali ponovo stranice.
Nakon toga smo skinuli i prednju stranicu i na nju nanjeli silikon i prilijepilo prvo gornji dio, a zatim smo približavali doljnji.
ovu kolićinu silikona je jako teško istisnuti pa sam morao upotrebiti obićne stolarske stege. Inaće na prednju stranicu sam potrošio tubu i pol silikona samo na spajanje
ide to ko mutavo. Kada su stranice bile slijepljene i namještene samo sam malom žlićicom potegnuo fuge da ljepše izgledaju. sada su ko autoput
a ovako izgleda kajlica s kojom sam određivao debljinu fuge
mogu reći da sam jako zadovoljan izgledom spojeva, a još više zbog toga što prvi puta radim akvarij ovih dimenzija. BALONČIĆA N E M A ! ! !
tj. ima samo mala jedva vidljiva pukotina između spoja i ukrasne fuge ali to je ionako zanemarivo i tuda voda nemože proći...
dva majušna balončića su mi se pojavila na gornjem ojačanju ali također između spoja i ukrasne fuge, ali samo zato jer sam na tom dijelu nanio malo manje silikona pa na tim mjestima nije izašao skroz van. ali to ionako nemože oslabiti spoj, a nebude se niti vidjelo jer preko toga ide poklopac...
sada mi ostaje samo stražnju stranicu zalijepiti i napuniti bočne stranice ojačanja na vrhu i popraviti te gornje fuge, ali to kada skinem kutne stege (kada se posuši silikon) jer ovako nemogu ništa...