da, dugo sam razmišljao koje ribe bi ja u akvariju držao i naravno odlučio se za oskare i botie
što se drugih riba tice, za sad je sve ok, uglavnom sam birao ribe koje narastu velike, jedino je pitanje oce li manje botije stići dovoljno brzo narasti... kolko za sad vidim višestruko su brže od oskara.
vrlo rado bi ih zamijenio za veće ali većih nigdje nema... kad sam ih kupovao, prosao sam valjda 15 shopova po zg-u i našao ih samo u zoo-citiju, a vili obicno ima majušne pa sam i tamo uzeo 2...
al nije me strah za botije, vise me strah kolki ce bala shark narast. Iako znam da sporo raste, cura mi ga je htjela kupit pa nisam imao izbora
zato samo on i ima ime, a znam da je i on riba jata, al to ne dolazi u obzir... jbg ionako nije u prirodnom staništu pa nije ni bitno što nije u jatu. Zapravo pokažite mi jednu osobu u hr koja ima doma adekvatne uvjete za držat njih bar 20... mislim da nema, a kupuju se... zato molim...
ja sam ribe kupio sebi za gušt, i djelomično se trudim da im osiguram adekvatne sustanare, ako nece funkcionirat, ha bože moj, zivot ide dalje probavat cu drugacije... nešto iskustva imam, nisam baš totalni newb,ali se treba prisjetiti nekih starih trikova iz prošlosti...
trenutn me muči propadanje svog bilja, tako da iako ga ne planiram imati pre više, mislim da bez co2 boce ipak ne bude išlo
ako me mislite sad napasti da bilje bez substrata ne ide, e pa imam substrat ispod pijeska - da, oskare i substrat, vidit cemo kako ce to funkcionirati...
makar je substrat samo u lijevom i desnom kraju akvarija, u sredini ga nema... i između njega i pijeska je mrežica da oskari ne mogu kopati pre duboko...