Prosinac 06, 2024, 04:44:10 prijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: alge, alge , alge kako im stati na kraj  (Posjeta: 9252 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZDmarinero

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
Odg: alge, alge , alge kako im stati na kraj
« Odgovori #50 u: Ožujak 19, 2012, 14:44:13 poslijepodne »
Ajde neplaći svert! vratit će se alge........

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #51 u: Ožujak 22, 2012, 21:22:50 poslijepodne »
držite mi fige.prvi put sam izgleda stavio previse i stradala je valisnerija i rogolist ali je i nestala cupava.sada sam stavio manje od propisanog pa cemo vidjet.sutra pocinjem gnojit po pps pro metodi sa mikro i makro elementima pa cemo vidjet.

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Ožujak 25, 2012, 22:29:26 poslijepodne »
evo nekom je potrebno i dvaput da se uvjeri kako nesto nevalja. Iako sam stavio pola od količine koju je dare naveo ponovno su stradale biljke.rogolist,valisnerija i kripte.ostale su ok. Alga se djelomično počela povlačit,ali uz navedene nuspojave. Evo to je moje iskustvo.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #53 u: Ožujak 25, 2012, 22:59:58 poslijepodne »
fata je fata al dvaput je dvaput  :D Cuj ja sutra rezem rogolist, da ostavim?
nego, ne kuzim koje si to to alge uopce htio potamaniti? Pa akvarij ti je skroz OK, odnosno nije zahtjevao nikakave drasticne mjere kaj se tice algi.

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #54 u: Ožujak 26, 2012, 08:23:53 prijepodne »
!?!!?!?!?!?!
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #55 u: Ožujak 26, 2012, 09:04:45 prijepodne »
men se alge bas sviđaju  ja izbacio biljke gajim samo alge    uz malo maste  morese ljepo  sredit  uslikacu par slika pa cu postat na temi da vidite da i nisu tolko lose  :D  znamda vas pola nece vjerovat svojim ocima
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Ožujak 26, 2012, 09:23:23 prijepodne »
nego, ne kuzim koje si to to alge uopce htio potamaniti? Pa akvarij ti je skroz OK, odnosno nije zahtjevao nikakave drasticne mjere kaj se tice algi.
bio je ok kad si ti bio.dva dana nakon pojacavanja rasvjete sve biljke uključivši i najniže bile su pune crne cupave.bio si kod mene kada sam ti rezao rotalu i bila je super,trebas ju sad vidit.izgleda ko ja kad sam na godišnjem i ne brijem se dva tjedna.hvala,za sad necu rogolist,nekako mi je ljepse bez njega.ono sta mi je nevjerojatno je brzina kojom se pojavila nakon pojacavanja rasvjete.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #57 u: Ožujak 26, 2012, 09:45:35 prijepodne »
evo obecani slika  u stvarnosti je mnogo ljepse  napominjem sve su same alge  i kombonacijama  sa  nekom podlogom

volio bi da imam bolji  foto aparat   al sta je  tu je mobitel   je bio priruci  uglavnom poenta je das i alge mogu iskoristit  da  akvarijum ljepo izgleda    samo treba puno strugat  :D

ovaj akvarijumsa  namjerno inficiro  algama   sad od njih stvaram dekoraciju   mukotrpan poso  ..  mnogo strauganja  i frormiranja  al ide polako za godinu bi trebo da bude  sav u algama  :D :D
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2012, 09:50:00 prijepodne od ceh »
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Narayan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #58 u: Ožujak 26, 2012, 10:08:03 prijepodne »
bio je ok kad si ti bio.dva dana nakon pojacavanja rasvjete sve biljke uključivši i najniže bile su pune crne cupave.bio si kod mene kada sam ti rezao rotalu i bila je super,trebas ju sad vidit.izgleda ko ja kad sam na godišnjem i ne brijem se dva tjedna.hvala,za sad necu rogolist,nekako mi je ljepse bez njega.ono sta mi je nevjerojatno je brzina kojom se pojavila nakon pojacavanja rasvjete.

Zašto si pojačavao rasvjetu ako je sve bilo ok?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #59 u: Ožujak 26, 2012, 10:59:54 prijepodne »
a gle, rekao sam ti preko nekoliko puta da se pripremis na tak nesto  ;) i da ti DIY CO2 i povremeno profito vise nece biti dovoljno nego da ces trebati trpati gnojiva puno vise.

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Ožujak 26, 2012, 11:52:30 prijepodne »

Zašto si pojačavao rasvjetu ako je sve bilo ok?
Zato šta sam imao 18W na tank od 100l. Nije ni tad bilo sve ok. i tad se nakon promjene neonke pojavila crna.

Kinggo: Od subote sam počeo gnojit po PPsPro metodi sa mikro i makro uz co2 pa ćemo vidit.

Sve u svemu, šta se tiče H2O2 moj zaključak je slijedeći: Nakon nekog vremena stvarno uništi algu, ali i strada bilje. Možda ga mogu koristiti oni koji nemaju rogolist, valisneriju, kriptu i tsl. Ja više neću ;)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Odg: alge, alge , alge kako im stati na kraj
« Odgovori #61 u: Travanj 10, 2012, 01:32:30 prijepodne »
evo obecani slika  u stvarnosti je mnogo ljepse  napominjem sve su same alge  i kombonacijama  sa  nekom podlogom

volio bi da imam bolji  foto aparat   al sta je  tu je mobitel   je bio priruci  uglavnom poenta je das i alge mogu iskoristit  da  akvarijum ljepo izgleda    samo treba puno strugat  :D

ovaj akvarijumsa  namjerno inficiro  algama   sad od njih stvaram dekoraciju   mukotrpan poso  ..  mnogo strauganja  i frormiranja  al ide polako za godinu bi trebo da bude  sav u algama  :D :D
koji si ti car!hahaha!pa kako si uspio da toliko naradte lool
Nego..ljudi..odkud vama uopce ideja da se to ostavlja tjedan dana?
Di to pise?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst