Bas mi se svidja akvac, jel mozes malo napisati detalja oko istog, dakle podloga, svjetlo, koja vrsta fotoperiod..gnojenje co2 iz cega i filtracija..pls
Akvarij je cayman 100 od 230 litara. Podloga je JBL aquabasis plus, pijesak je prebačen iz starog akvarija, nešto tipa aquaclay, i još sam pomiješao sa JBL manado jer je stari akvarij bio od 120 litara pa pijeska nije bilo dovoljno. Desni kut sam podignuo pomoću trika sa ženskom najlonkom napunjenom pijeskom, doduše ne vidi se jer je zasađeno, ali dobio sam na visini. Svijetlo su 2x39W T5 lampe koje gore 5 sati, pa 2 sata pauze pa 4 sata, na poklopcu je alu folija. CO2 je iz boce, ne znam točno koliko mjehurića, dok bilje raste znači da je dobro
Filter je Haqos expro 1200 kojeg ima evo ima već tri godine.
i meni je lijep akvarij...... , jedino bi tu stream pumpu izbacio van! bode oči a nema nekakvu pretjeranu funkciju! ne čini mi se da je pregusto zasađeno bilje da filteru treba neka dodatna cirkulacija!
Stream pumpa mi koristi jer mi je na lijevoj strani CO2 difuzor pa ga pumpica dodatno rasprši po akvariju jer mlaz izlazne cijevi filtera baš ne stigne punim mlazom skroz do druge strane akvarija pa je stream pumpa tu da to malo potpomogne. Dakle, nije ona tu zbog filtera već zbog bolje disperzije CO2 akvariju.
Ma akvarij je super, kao i uvijek. Jedva čekam da se sve to razraste, za koji mjesec-dva, bit će prva liga
Moram doći jedan dan to vidjeti u živo, sigurno je još bolje.
Samo još da ribe doplivaju
I ja čekam da se to dobro zapuni biljem, a ti kad stigneš pasaj
evo koristim i priliku da zahvalim Troletu i gstarazu na doniranom bilju
još ga moram popuniti i ribama jer imam jedno malo jato od 5 razbora, a razmišljam o većem jatu crvenih neonki, možda jednog dana par diskusa.