sad sam ponovo premjerio akvarij, zapremina filtera je 6 litara...
ja sam imao takav i preko cijelog zadnjeg dijela akvarija - 54l + filter...evo tu mozes pogledati
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=85107.0u principu sam prezadovoljan s takvim filterom. zapremina mu je ogromna, u njega stane brdo filter materijala tako da nije moguce da voda ne bude cista...
prva ti komora sluzi kao taloznik, a ujedno u nju utrpas i grijac tako da se ne vidi...
a odrzavanje da ne spominjem...uvjek mi je prva barijera prljavoj vodi sinteticka vata...izrezem brdo kocaka dimenzija koje mi odgovaraju tako da kad mijenjam vodu ne moram rezati...posto je to otvoren filter jednostavno zamjenim vatu tako da ostatak filter materijala prakticki ne moras ni cistiti...
jedino sto je minus tog filter je to sto nemas tu slobodu da kad mijenjas postav hladno odlijepis npr. crnu pozadinu i nalijepis mutnu, bijelu ili koja ti vec treba...i da, vidi se usis u filter(resetkice) i ispuh(ona mala cjevcica od pumpe)
kad bi imao akvarij od 200 litara i kad bi u njemu radio neki biljni skejp mislim da bi gledao da uzmem neki kanister filter...
p.s. na ovom linku sam slagao bitop tako da mi se pozadina u akvariju nije ni vidjela...napravio sam sjenu tako da si uzivo imao dojam da nema pozadine nego je samo mrak...