Još jedan mail! Ovaj put od MZOIP-a. Upućen je gđi. Patriciji Gambiroži iz DZZP-a, a proslijeđen je meni i na još par adresa što objašnjava ovo "Poštovana" u mailu.
Poštovana,
Zahvaljujem se na dostavljenoj prijavi no Inspekcija zaštite prirode je ovu informaciju već dobila. Po njoj je inspektorica zaštite prirode iz Splita postupila 12. studenog, a rezultati inspekcijskog nadzora su slijedeći:
- oduzet jedan živi poskok veličine 15-tak cm (pušten je u prirodu)
- oduzete četiri mrtve zmije veličine 20-tak cm (preuzet će iz Agroproteinka na neškodljivo zbrinjavanje)
- optužni prijedlog protiv prekršitelja podnijet će se nadležnom Prekršajnom sudu
PS. Fotografije su u prilogu.
Lijep pozdrav.
Krešimir
REPUBLIKA HRVATSKA / REPUBLIC OF CROATIA
Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
Ministry of Environmental and Nature Protection
Krešimir Ilić
Načelnik Sektora inspekcije zaštite prirode / Head of Sector for Nature Protection Inspection
Uprava za inspekcijske poslove / Directorate for Inspectorial Affairs
Savska cesta 41/23
10 000 Zagreb
phone: +385 1 4866 193
fax: +385 1 4866 191
e-mail: [email protected]
www.mzoip.hr
Smiješno je što dotični zapravo nije imao ni pojma koje zmije idu u njegov recept za "poskokušu" jer kolko vidim, u flašici je i jedna crnokrpica (
Telescopus fallax) i još neka zmija koju ne mogu prepoznati zbog loše kvalitete fotografije.
Drago mi je da su ga uhvatili i da će ga kazniti. Sad pišem mail "Slobodnoj Dalmaciji" o ovome i tražit ću ih da mi u slučaju objavljivanja članka pošalju link koji ću, naravno, zaljepiti ovdje čim ga dobijem.
Dakle, kada se nešto želi postići, može se, a ovo je i dokaz!