Kad sam ovo pročitao stvarno mi nije bio jasan tvoj point i uopće ne znam na čijoj si ti strani
Koga ti žališ u ovoj priči, zmiju, mačku ili štakora?Ili jednostavno smatraš da je to sve normalno?
hahaha
hm, kako da pojasnim...
ajmo ovak...
-mačka u teoriji može biti hrana za zmiju, meso je meso i zmija će biti sita.
-živa mačka je neprikladna kao hrana za zmiju jednako kako je živi štakor ili zec neprikladan jer može ozlijedit zmiju
-mi zmije ne hranimo mačkama, živim ili mrtvim, jer su zečevi/štakori/miševi jednostavniji tj brži za uzgoj + što vrlo vjerojatno večina nas u mački vidi samo ljubimca dok večina u štakoru vidi gamad pa nam je, da se tako izrazim, srcu lakše (što ne znaći ako je tebi da je i meni, to je osobni pogled pojedinca)
- to ne mjenja činjenicu da bu zmija jednako sita bila nahranjena mrtvim štakorom ili mrtvom mačkom a naš osobni pogled na to da je mačka ljubimac a štakor gamad neće zmiji ništa značit
- nije normalno ni zdravo jedan trenutak igrati se sa nekom životinjom a sljedeći ju mrtvo hladno bacit zmiji da ju mrcvari nebito o tome koje vrste bila mrcvarena životinja.
moj point je dakle bio o tome da mnogi ljudi sa strane u tom videu neće vijdet osobu koja se zabavlja nad mrcvarenjem životinje nego luđaka koj je luđak prvo po tome jer drži zmiju a odna još jer je zloj zmiji bacio slatkog miceka.
dok bi, da je bacio štakora, dio tih ljudi pomislilo "mah, to je samo štakor"
To sam ti napisao jer mi se učinilo da trpaš mačku i štakora u isti koš, a one koji se ne slažu sa time smatraš licemjernim.To se ne može uspoređivat i takav će se maloumni čin samo negativno odrazit na teraristiku.
ja trpam mačku i štakora u isti koš po imanju tih životinja kao ljubimaca.
to što je recimo tebi pas draži od mačke, nekome mačka od psa, nekom tamo na drugom kraju svijeta pas ručak a meni štakor ljubimac ne umanjuje vrijednost tih životinja ili znaći da se jedne smije uzdizat u nebesa jer su slatki miceki a druge svrsat pod gamad jer su ružni štakori pa su oni kao takvi prikladniji za hranit zmije od slatkih miceka.
dobro kažeš kad navedeš da su glodavci visoko pozicionirani u prehrani zmija ali istina bog da joj ništa nebi bilo i ako joj bacimo netom ubijenu mačku.
jednako kako neki ovdje drže zmije koje ise izvorno hrane gušterima pa ih iz jednostavnosti auče na miševe.
što sam točno smatrala licemjerjem:
to što si netko dozvoli da degradira drugu životinju samo jzbog svojeg vlastitog viđenja te životinje.
ergo štakor je fuj i on može bit pojeden, micek je slatki i on je samo za maženje, krava je sveta i lud je svatko tko ju jede, pas je prljava životinja i smije ga se ubit.
jedan štakor ili zec ili miš /ne)zaslužuje bit pojeden jednako koliko i mačka i jednako koliko i kokoš koju smo danas imali za ručak.
pa opet moramo jest
Tu u ovoj priči zmija uopće nije bitna i zato ne shvačam kuda ideš
I ne, nebi bilo bolje da joj je dao krepanu mačku jer bi rezultat u medijima bio gotovo isti samo sa manje dramatiziranja, a i klošar iza kamere nebi ispao psihički poremečen.
eto skopćao si
meni i je bio cilj uopće se ne dodirnuti zmije (osim činjenice da se zbog njhove sigurnosti moraju hranit mrtvim) nego upravo to što mnogi u tom videu neće vijet zmiju koja je mogla nastradat (da paće dam se kladit da su navijali da joj mačka iskopa oči) niti luđaka kojem je zabano gledat kako se mačka mrcvari.
vidjet će ludog terarista koj je bacio slatko mače zloj zmiji.
a ljudi koji imaju negativnu sliku o teraristici imaju je i prije nego što vide nekog idiota koj baca žive mačke zmijama.
takvi će im ljudi samo poslužit da još bolje mogu pljuvat po nama luđacima koji držimo zmije
Ja nebi osudio čovjeka koji hrani zmiju živim štakorom nego bi ga savjetovao.
Kao što sam ti i napisao, ja par zmija¸ nekad hranim živim miševima što sam snimio i stavio na youtube.
U tome nema ništa dramatično niti medijima privlačno i u teraristici se taj pristup koristi kod loših feedera.
A kad daš mačku zmiji i to snimiš onda nastane frka jer se to u teraristici ne prakticira.
Bilo kako bilo, hranjenje mačkama i slične pizdarije ne idu u korist teraristici i zato svaka usporedba sa glodavcima nije na mjestu.
i to sve redom stoji.
ali mi reci, da recimo postoji zmija koja se hrani mačkama, bi li ju hranio mačkama?
meni mrtve mačke nije ništa manje žao nego mrtvog štakora ili mrtvog zeca ili mrve kokice i sama se sebi čudim što nisam na psihijatriji završila kada sam morala ubit štakora za zmiju (nikad više
) dok će drugi suze liti nad mrvom mačkom a mrtvog štakora šutnut u grabu
ja doma za ljubimce imam i mačke, i štakore, i kuniće i pse...i štošta još
svoje štakore, mačke, kuniće neću ubijat i bacat zmiji jer sam emocionalno vezana za njih.
ne mogu čak ni tuđe ubit a kamo li one koji su odrasli kod mene.
još uspiješ nekako (nekako...) priječi preko agresivnig štakora pa ga utamanit za zmiju (i to sam pokušala pa mi nije išlo ) ali ubit životinju koja ti se mazi i igra s tobom?
donio mi pred mj dana ifsilon štakora, maza i po, miran ko bubica.
na koncu sam ga izlječila i sretno udomila kod jedne cure a mogla sam ga mlatnut o pod i uštedjet si 15kn
za kraj...
novine nisu digle halabuku oko ludog frajera koj se iživljava nad mačkom nego oko toga što zmiji dao mačku.
mi smo digli halabuku jer znamo da se zmije tako ne hrani
NFRS može dići halabuku oko svakog štakora kojeg bacimo zmiji pri tome ne misleći na kuniće
uduruga mrkvica može dići halabuku oko svakog kunića kojeg damo zmiji pri tome ne misleći na štakore
random dušebrižnik će dić halabuku samo jer samo luđaci mogu držat zmije a to čime se hrane nije ni bitno
prijatelji živoija će dić hlabuku samo zato što držimo životinju koja jede druge živoitnje a mogli smo si kupit hrčka
svi će naći neki osobni razlog zašto da dignu halabuku a dotičnoj zmiji samo bitno da je sita i boli ju dupe dal je pojela mačku, štakora ili susjedovog psa.
ili nas.
ali će nas prije toga izmjerit
svi će naći osobni razlog zašto je moralnije ubit štakora ili zeca od mačke ili psa ili psa i mačku od zeca ili štakora pri tome misleći na samo na svoje viđenje dotične životinje.
mislite li da bi mi svoje zmije hranili štakorima i kunićima da oni imaju 1-2 legla godišnje?
makar oni bili zmijin primarni plijen?
to bi bilo gotovo nemoguće
našli bi si neku alternativu jednako kako smo ju našli kod zmija koje se hrane gušterima.
jer ja ne vidim nikog da sad kopa po gušterovim rupama na livadi ili uzgaja doma lacerte da si zmiju nahrani nego ju lijepo naučio na mišeke
edit: tuči ću te, skor mi kolač zagorio dok sam ti odgovarala