bit će prije da je pojeo otrov?
nebih se slozio sa tim da j pojeo otrov,naime da je pojeo otrov za pacove nebi mu bilo nista,eventualno proliv,povracanje i malo povisena temperatura,govorim sa strucne strane a i iz licnog iskustva jer je moj rottweiler kao stene od 7-8 mjeseci nasao u potkrovlju cijelu kesicu otrova koju je pojeo,cak i dobar dio najlona je progutao,nije mu bilo bas nista,jer otrovi za miseve djeluju tako da se krv u zilama pocne da zgrusava i dolazi do srcanog ili mozdanog udaram,a koncentracija tog otrova je jako mala,bas zato da bi se izbjeglo trovanje djece i domacih zivotinja.
Sad postoji mogucnost da ga je neko namjerno otrovao,znaci da je neko pripremio otrov kod kuce i bacio ga psu.
a sto se tice nadutosti,normalno je da nakon smrti,kad prodje RIGOR(post mortalna ukocenost)u roku od 24-48h pocinje raspadanje tkiva koje je ostalo bez kisika,mikroorganizmi koji se razvijaju u tijelu uginule zivotinje razgradjuju sva tkiva,prvo unutrasnje organe,proizvod tog procesa je plin koji nadima zivotinju cak i do puknuca,ali nevidim razlog da mu se glava nadme,jedino ako je bio na toplom i suncu izlozenom mjestu,ali ni to nebi trebalo da bude razlog.
Ako ga je ugrizla zmija na tom mjestu gdje je bila sukrvica trebalo bi da vidis da je tkivo nekroticno(odumrlo,da ima tamno ljubicasto-plavkastu boju,u poodmaklom stadiju cak i crnu) i jasan trag ugriza.
Stvarno mi je zao zbog tvog gubitka,nadji sebi utjehu u nekom novom psu,kojeg ces paziti i voljeti kao i ovog sto vise nije sa tobom,tvoj pas u psecem raju ce ti biti zahvalan i ucinices ga sretnim(ovo sam nasao u jednoj knjizici koja opisuje 10 poruka koje pas zeli da kaze svom vlasniku)