Prosinac 06, 2024, 18:00:10 poslijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: ugriz zmije  (Posjeta: 5662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Coolmad666

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
ugriz zmije
« u: Listopad 30, 2010, 02:32:23 prijepodne »
Maime trebam pomoć kod rasvjetljavanja uginuća bullmastifa.
Pas je bio pusten nakakvih par sati ispred kuće i kad se vratio vidilo se da nije nešto u redu i za par sati je uginuo nije vidljiv (barem mi nismo vidjeli) nikakav ugriz ali oko vrata bilo je sukrvice i 3 dan nakon uginuća pas je natekao kompletno tijelo se udvostručilo.

Pošto ja živim u području gdje ima puno poskoka dali postoji mogućnost da poskok tako brzo ubije psa
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: ugriz zmije
« Odgovori #1 u: Listopad 30, 2010, 02:39:26 prijepodne »
KOja strava, pa ja bo srcani dozivila da se to mom psu dogodi  :roll: :roll:
nekužim zast je pas stajao 3 dana od uginuca, ali koliko znam, to je normalno nakon svake smrti životinje.Često se vidi uz cestu - kad mačku udari auto i ostane u komadu uginula , ubrzo se cijela udvostruci-natekne  :punch:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 30, 2010, 07:09:08 prijepodne »
Držali smo ga 3dana jer smo mislili voziti na obdukciju. Normalno je da se pasu se napuhne trbuh ali da kompletan natekne e to baš nije normalno

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • ART IMAGE
« Odgovori #3 u: Listopad 30, 2010, 08:05:28 prijepodne »
bit će prije da je pojeo otrov? -?

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 30, 2010, 09:25:20 prijepodne »
Zato sam i postavio pitanje jeli moguće da otrov poskoka tako brzo ubije.
Zato molim iskusnije terariste da mi odgovore

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #5 u: Listopad 30, 2010, 10:47:15 prijepodne »
Mogao bi biti i kakav pesticid loše izdozirani

-Prije nešto godina se moj boxer otrovao loše izdoziranim pesticitom sa strane "Parkova i Nasada" i RIjeci...
...dok je bio u šetnji, pojeo je nešto te otrovane trave, i nije dobro završilo   :'(  ...dosta je pasa i mački u tom periodu crklo, i sječam se da je bila dosta velika frka oko toga.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #6 u: Listopad 30, 2010, 10:57:46 prijepodne »
Mog je staforda prije par godina ugrizla zmija za nogu , nisam prepoznao koja , samo je zacvilio  i skočio  a ja sam vidio rep kako nestaje u kamenju.
Noga mu je otekla..
Zvao sam  veterinarsku da javim da ću doć i onda sam to pseto od 35kg nosio dobar kilometar do auta :dead:
Kad sam stigao tamo oteklina mu je već napola splasnula , dobio je par injekcija i sve 5.

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #7 u: Listopad 30, 2010, 11:07:38 prijepodne »
Koliko sam shvatio, ti kažeš da je imao neku sukrvicu na vratu... Jel to bio neki ispljuvak
koji mu se tu zadržao, ili je ta sukrvica rezultat neke povrede na vratu, i zašto ga na kraju
niste odvezli na obdukciju, nego je sada sva sumnja pala na poskoke ?

Mislim da poskok može za tako kratko vreme da ubije psa, a teoretski i čoveka, ukoliko
se ujed desi direktno u neku venu ili arteriju, ali šanse da se tako nešto desi su veoma male...
« Zadnja izmjena: Listopad 30, 2010, 11:16:09 prijepodne od El Djapo »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Listopad 30, 2010, 11:22:31 prijepodne »
zar nisu poskoci na spavanje otisli, pa tu je vec 3 tjedna temperatura jako blizu 0 a ovaj tjedan je bila i -3 ujutro....a i 11 mjesec je tu

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
    • www.szrapis.com
« Odgovori #9 u: Listopad 30, 2010, 11:41:00 prijepodne »
bit će prije da je pojeo otrov? -?
nebih se slozio sa tim da j pojeo otrov,naime da je pojeo otrov za pacove nebi mu bilo nista,eventualno proliv,povracanje i malo povisena temperatura,govorim sa strucne strane a i iz licnog iskustva jer je moj rottweiler kao stene od 7-8 mjeseci nasao u potkrovlju cijelu kesicu otrova koju je pojeo,cak i dobar dio najlona je progutao,nije mu bilo bas nista,jer otrovi za miseve djeluju tako da se krv u zilama pocne da zgrusava i dolazi do srcanog ili mozdanog udaram,a koncentracija tog otrova je jako mala,bas zato da bi se izbjeglo trovanje djece i domacih zivotinja.
Sad postoji mogucnost da ga je neko  namjerno otrovao,znaci da je neko pripremio otrov kod kuce i bacio ga psu.
a sto se tice nadutosti,normalno je da nakon smrti,kad prodje RIGOR(post mortalna ukocenost)u roku od 24-48h pocinje raspadanje tkiva koje je ostalo bez kisika,mikroorganizmi koji se razvijaju u tijelu uginule zivotinje razgradjuju sva tkiva,prvo unutrasnje organe,proizvod tog procesa je plin koji nadima zivotinju cak i do puknuca,ali nevidim razlog da mu se glava nadme,jedino ako je bio na toplom i suncu izlozenom mjestu,ali ni to nebi trebalo da bude razlog.
Ako ga je ugrizla zmija na tom mjestu gdje je bila sukrvica trebalo bi da vidis da je tkivo nekroticno(odumrlo,da ima tamno ljubicasto-plavkastu boju,u poodmaklom stadiju cak i crnu) i jasan trag ugriza.

Stvarno mi je zao zbog tvog gubitka,nadji sebi utjehu u nekom novom psu,kojeg ces paziti i voljeti kao i ovog sto vise nije sa tobom,tvoj pas u psecem raju ce ti biti zahvalan i ucinices ga sretnim(ovo sam nasao u jednoj knjizici koja opisuje 10 poruka koje pas zeli da kaze svom vlasniku)
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #10 u: Listopad 30, 2010, 19:47:27 poslijepodne »
 Moguce je da poskok ubije psa.  Ugriz poskoka za psa je opasniji nego za zdravog covjeka ako zbog niceg drugog onda radi mase psa.  Ali ako je pas umro od ugriza poskoka onda bi vrlo vjerojatno oticanje krenulo prije smrti a ne nakon, i mjesto ugriza bi bilo vidljivo.  Znaci ne bi pas umro pa krenuo oticati, nego obrnuto.  Doduse s obzirom da kazes da je bilo sukrvice na vratu?! Ali to bi se vidlo da je ugriz.... i nebi bilo puno sukrvice.  POskok najme nema jako ugriz, fizicki, kao neke vrste zvecarki npr. koje stvarno mogu napraviti ranu prilikom ugriza.  Poskok ima relativno male zube tako da tesko da bi izazvao ranu pogotovo kod psa koji ima dlaku a da ima sukrvice.  Ja ima  tri psa i nekoliko puta sam s njima naletio na zmije, pas prvo krene njusit zmiju i ima brze reflekse od nas tako da se cak uspije izmaknut kada ga zmija krene gristi.  Bila je to smukulje tako da ne mislite da bi pustio psa blizu poskoka.  I pas se nakon toga mice jer se u stvari boji zmije, barem vecina.  Poanta ove price je da bi pas prvo dobio ugriz za njusku i glavu a ne za vrat. 
A sto se tice da li poskoka jos ima vani - sad vec sumljam jer je vec par dana jako hladno, ali ja sam nasao neke poskoke u okolici Zagreba prije 2 tjedna kada je bilo par toplih dana pa su jos izlazili da se suncaju. 
Sorry radi psa. 
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 30, 2010, 19:53:43 poslijepodne »
nebih se slozio sa tim da j pojeo otrov,naime da je pojeo otrov za pacove nebi mu bilo nista,eventualno proliv,povracanje i malo povisena temperatura,govorim sa strucne strane a i iz licnog iskustva jer je moj rottweiler kao stene od 7-8 mjeseci nasao u potkrovlju cijelu kesicu otrova koju je pojeo,cak i dobar dio najlona je progutao,nije mu bilo bas nista,jer otrovi za miseve djeluju tako da se krv u zilama pocne da zgrusava i dolazi do srcanog ili mozdanog udaram,a koncentracija tog otrova je jako mala,bas zato da bi se izbjeglo trovanje djece i domacih zivotinja.
Sad postoji mogucnost da ga je neko  namjerno otrovao,znaci da je neko pripremio otrov kod kuce i bacio ga psu.
potpuno netočno, i molim da se ne pišu takve gluposti....ako se već piše onda bi bilo ok da se zna barem nešto u svezi sa otrovima..

pas nije uginuo od otrova (čitaj antikoagulant za štakore ili pesticidi)...

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #12 u: Listopad 30, 2010, 21:09:04 poslijepodne »
potpuno netočno, i molim da se ne pišu takve gluposti....ako se već piše onda bi bilo ok da se zna barem nešto u svezi sa otrovima..

pas nije uginuo od otrova (čitaj antikoagulant za štakore ili pesticidi)...
a ko je rekao da je uginuo od otrova !

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #13 u: Listopad 30, 2010, 21:11:21 poslijepodne »
prije su bili otrovi koji razrijedju krv i sprijecavaju grusanje,oni se i danas koriste,ali potiskuju ih bas suprotno otrovi koji grusaju krv,puno su jaci i dijelotvorniji.
I NI UJEDNOM TRENUTKU NISAM REKAO DA JE PAS UGINUO OD OTROVA,BAS SUPROTNO.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 30, 2010, 21:14:53 poslijepodne »
spamamo temu, al neka..daj link tih koji zgrušavaju, vjerojatno misliš na cinkov fosfid koji djeluje trenutno..
ja nisam reko da si ti reko da je pas uginuo od otrova, nego sam te citiral gdje govoriš o otrovima  ;)

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #15 u: Listopad 31, 2010, 01:28:08 prijepodne »
Jako interesantno, iako niko nece da ti da tacan odgovor, jer to sto si rekao, prakticno ne znaci nista, ali zato moze da se nasluti da je stvar vrlo zanimljiva! Kad bi neko mogao da izvrsi obdukciju onda bi se sve razjasnilo, a ti bi imao dragocene podatke sta se desilo tvom psu koje bi mogao da iskoristis za ubuduce! Inace zao mi je sto si izgubio psa, jer sam osetio kako je to i na svojoj kozi!