Studeni 06, 2024, 12:58:29 poslijepodneNajnoviji Član: KrunoVZ

Autor Tema: cites  (Posjeta: 9123 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Striček Matija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
cites
« Odgovori #75 u: Siječanj 26, 2007, 12:07:00 poslijepodne »

Citat: gumi
"Ministarstvo kulture ne izdaje dopuštenje nego samo oèitovanje....."!A tebi je to ministarstvo izdalo dopuštenje?!

e i upravo to...

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #76 u: Siječanj 26, 2007, 12:13:00 poslijepodne »

Ovako ministarstvo Poljoprivrede IZDAJE veterinarsko dopuštenje za uvoz, izlaganje i prodaju životinja koje NISU zaštičene niti jednim zakonom, zanči sve one koje niste prijavili su za Min. Poljop.! One koje su zaštičeni Zakonom o zaštiti prirode Minis. Poljop. nema nikakve veze, OSIM ako tražite dopuštenje za UZGOJ. U tom slučaju zatražite dokumentaciju od m. kulture i nsite m. poljoprivrede za dopuštenje, inspekcija dođe i pogleda uvijete držanja, te otvorite obrt i dobijete dozvolu. Sve piše u NN.

Npr. Lampropeltisi, Elaphe i sl. ne treba i ne zanima min. kulture jer nisu zaštičene, ne zanima ni min. poljop. OSIM ako ih:

1. Uvozite

2. Izvozite

3. Prodajete

4. Izlažete

onda treba dopuštenje min. poljop.

Samo što ja mislim da min. poljop. ne traži registraciju obrta kod uzgoja nezaštičenih vrsta što je slučaj kod min. kulture, nego samo veterinarsku potvrdu.

Ako imate životinje navedene u pravilniku o zaštiti životinja onda ste dužni se registrirati za DRŽANJE (ak ih ne želite uzgajat) kod min. kulture.

Dozvola za držanje označava da držatelj ima uvijete za navedene životinje, u protivnom - NEMA i vrši krivično djelo.

Po tome- vi što ste prijavili životinje nemate uvijete ni dozvolu za držanje i možete biti kažnjeni ili ih morate prodati čim dobijete papire za te životinje

ALI- pošto su oklolnosti čudne i takve kakve jesu vjeovatno vam niko neće ništa jer niko ne kuži i nezna ništa jer niko nezna i nečita ništa, pa će vam dat naknadno izdavanje dozvola za držanje

UZGOJ- je neisplativ i po mom mišljenju niti jedna osoba u Hr. nema dovoljno životinja da bi isplatila rad.

Jer slijedi: potrebno je otvoriti obrt (3500,00 kn) i imati u startu (20.000,00 kn) na računu, plačati doprinose koji su po zakonu o radu za 2007. godinu mini malnih 1570,00 kn x 12 mjeseci. Knjigovotkinja će vam rijetko koja uzimati manje od 600 kn/mj. za vođenje obrta sa isplatom plaća. DAkle morate mjesečno imati i na računu dovoljno da isplatite plaču sukladno sa 1570 kuna doprinosa, što je malo manje od 3000 kuna.

ŠTO ZNAČI- godišnje vam je potrebno: 29.540,00 kn + novac za plaču + 20.000,00 kn u startu za otvaranje (taj novac možete otvoriti), što znaši ako želite raditi na nuli, znači bez neke zarade i gubitka trebate prodati godišnje oko 50.000,00 kn+ PDVza prvu godinu, te ako ostvarite više od 80.000 kuna dobiti u prvoj, u drugu ulaziteu sustav PDV-a, te vam je potrebno oko 30.000 kn - PDV jer ste u sustavu (s tim AKO ga možete potrošiti). Nisu uračunati ostali troškovi kao npr. hrana, grijanje, papiri....

Jel neko misli da možće prodati toliko životinja?? Ili možda sukladno time voditi Zoo-hobby ili Zoo-vrt.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #77 u: Siječanj 26, 2007, 12:22:00 poslijepodne »
i ovdje gore još nisi dobio dopuštenje..već te traže dokumentaciju...
onda..da bi dobio dopuštenje valjda to netko mora pregledat ...životinje i nastambe... ili to ide na lijepe okice?

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #78 u: Siječanj 26, 2007, 12:25:00 poslijepodne »

Evo ja sam prijavio samo one životinje koje su u Zakonu o zaštiti prirode + jednu vrstu Rampheleona za koju nisam bio siguran jeli je (a nije), a evo što su mi oni napisali:

Kao što vidite par vrsta su odbili, jer ih ne treba prijaviti, a na listama su, što je najgore Daboia russeli je CITES III, a isto vidite što su napisali?! Ostatak su priznali...

Edited by: aspidelaps

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #79 u: Siječanj 26, 2007, 12:32:00 poslijepodne »

Gle matija nemoj kenjat, jer ja samo želim reć da su meni rekli a i piše u nn da trebam prijaviti UZGOJ ili DRŽANJE!!!! nema trečeg! Ukoliko se radi o zaštičenim vrstama!

Držanje se prijavljuje tako da se napravi formular (kao ono što smo prijavljivali) sa podatcima i MOLBOM da vas upišu kao držatelja zaštičenih životinja.

Zašto su meni to poslali a vama nisu onda? Ja nisam rekao da je odobreno, nego će odobriti kada pošaljem marke, a poslao sam ih i rekli su mi da je odobreno 100%, a dalje sve ovisi koje će životinje odobriti-to je jedino upitno, kao i od početka. A ja sa prijavljen za držanje, i dokumente ću dobiti poštom.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #80 u: Siječanj 26, 2007, 12:43:00 poslijepodne »
pazi mi kak se razgovaraš na forumu..jer ću te zbanirat.. kakvo deranje? opusti se...

ja sam isto prijavio sve životinje..i normalno da želim dobit sve dozvole... pa nisam ih prijavio da ih "gledam" već da ih "DRŽIM" ...

i eto...teta Ida iz Ministarstva kulture... prije 5 minuta kaže... "dozvolu za držanje trebaju imat vlasnici samo za STROGO ZAŠTIĆENE ŽIVOTINJE.."
...što većina ovih..ma mislim 99% životinja "normalnih" hobista nema doma....

to kaj ti doma imaš...godzile, "kobre i dabre" je druga stvar...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #81 u: Siječanj 26, 2007, 12:52:00 poslijepodne »
a PRAVILNIK O PROGLAŠAVANJU DIVLJIH SVOJTI ZAŠTIĆENIM I STROGO ZAŠTIĆENIM ...onda u njemu tabele životinja koje zahtijevaju dozvolu za držanje se nalaze u prilozima I i II... dakle...tabela I i tabelica II ....

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #82 u: Siječanj 26, 2007, 13:08:00 poslijepodne »
Ok onda povlačim svoje., ja samo znam da su meni rekli da trebam tražiti dopuštenje+molbu za držanje.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #83 u: Siječanj 26, 2007, 13:31:00 poslijepodne »
pa ja ti kažem da od kad smo mi bili u ministarstvu prošle godine... sa 100 strana sam čuo različite priće..vjerojatno zato što nikom ne kažu točne detalje..pa dolazi do pokvarenog telefona...

Offline maxx

• Punopravni član
  • **
cites
« Odgovori #84 u: Siječanj 26, 2007, 13:47:00 poslijepodne »

Dečki !

Koliko ja vama platim da Vi to meni sredite!

Ja sam jako zbunjen sad ovim forama
paul mccartney-freedom

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #85 u: Siječanj 26, 2007, 13:50:00 poslijepodne »
gle..uzet ćemo ti te sve vrste kaj imaš doma..da se ne zamaraš

Offline maxx

• Punopravni član
  • **
cites
« Odgovori #86 u: Siječanj 26, 2007, 13:53:00 poslijepodne »
Možeš uzeti one koje uloviš golom rukom
paul mccartney-freedom

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
cites
« Odgovori #87 u: Siječanj 26, 2007, 13:58:00 poslijepodne »
Ajde fala bogu,znači riješeno!Dozvolu za držanje trebaju samo životinje sa liste strogo zaštičenih vrsta!!!!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
cites
« Odgovori #88 u: Siječanj 26, 2007, 16:43:00 poslijepodne »
Ja sam danas zval u ministarstvo kulture i reka mi je ženska da mi je za držanje  dovoljno da je životinja ( pauk Brachypelma) upisana u evidenciju da znaju ko drži i gdje kaj je i upisana, i da sam dobil izvješče o promjeni stanja držanja divljih zaštičenih vrsti. Pa jedino kaj mi je dužnost da prijavim ako prodam tu životinju ili ako umre.
Kasnije sam zval da pitam za razmnožavanje, ali ih nisam dobil čekal sam na telefonu 15min. U ponedjeljak ču opet probati dobiti da pitam za razmnožavanje.

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #89 u: Siječanj 26, 2007, 22:36:00 poslijepodne »

Razmnožavat ne smiješ! Odrasle primjerke različitog spola iste vrste moraš držati odvojeno da se nebi parili. Znači ako se sazna da si ih pario kazna+zapljena, jer nemožeš dobiti papire za mlade, i cilju im je da znaju tko i koliko ima- to i je poanta i zato je zabranjeno. -TAKO JE MENI REČENO U MIN. KULT.

Ako si uzgajivač onda smiješ. Platiš neke takse i doiješ papire za cijelo leglo.

Donekle i ima smisla,koliko god to glupo zvučalo, jer onima koji ih hobistički drže ako ih razmnožavaju i prodaju velika su konkurencija onom koji ima uzgoj i plaća hrpu para da bi to sve uzgojio, pa ih podržavam u tom. (i vi da ste uzgajivači nebi htjeli da na svakom uglu ima za kupit živina koje vi uzgajate, i plaćate gore navedene troškove.

Offline LeeMoon

• Punopravni član
cites
« Odgovori #90 u: Siječanj 26, 2007, 22:48:00 poslijepodne »
hm...kao sto rekoh...
meni su rekli u ministarstvu poljuprivrede sasvim suprotno...
ma vise me boli đoka...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Mean bastard
    • Insta
cites
« Odgovori #91 u: Siječanj 27, 2007, 13:16:00 poslijepodne »
E... sada i ja molim za pomoć...
u tablici: STROGO ZAŠTIĆENE STRANE SVOJTE,nalazi se chamaeleo chamaeleon... Zanima me da li tu spada i Chamaeleo calyptratus?

TNX.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
cites
« Odgovori #92 u: Siječanj 27, 2007, 13:18:00 poslijepodne »

Citat: maxx
Možeš uzeti one koje uloviš golom rukom

Pazi ti pazi, da ne bi ostao bez svojih dragulja :)..... ima nas svakakvih    
Tu mi se možete javiti

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #93 u: Siječanj 27, 2007, 14:24:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
E... sada i ja molim za pomoæ...

u tablici: STROGO ZAŠTIÆENE STRANE SVOJTE,nalazi se chamaeleo chamaeleon... Zanima me da li tu spada i Chamaeleo calyptratus?

ne spada.. chamaeleo chamaeleon je vrsta...calyptratus nemože "spadat" pod njega ...
Edited by: Strichek Matija

Offline geminivg

• Punopravni član
cites
« Odgovori #94 u: Siječanj 27, 2007, 15:09:00 poslijepodne »
A jesi prijavljivao calyptratusa???jer ja jesam i stavilu su ga u evidenciju jer se on nalazi u prilogu IV skupa s iguanama....vjerojatno su mislili da pod chamaeleo chamaeleon se podrazumijeva sve vrste i podvrste istih.
geminivg

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
cites
« Odgovori #95 u: Siječanj 27, 2007, 15:26:00 poslijepodne »
Ma da malo sam od svih tih informacija zabrijao, jer calyptratus u pravilu puno ime nosi Chamaeleo calyptratus calyptratus :)
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
cites
« Odgovori #96 u: Siječanj 27, 2007, 15:32:00 poslijepodne »

Citat: geminivg
A jesi prijavljivao calyptratusa???jer ja jesam i stavilu su ga u evidenciju jer se on nalazi u prilogu IV skupa s iguanama....vjerojatno su mislili da pod chamaeleo chamaeleon se podrazumijeva sve vrste i podvrste istih.

Jesam, prijavio sam ga.... mislim samo za upis u evidenciju.... nisam više pametan....
Tu mi se možete javiti

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
cites
« Odgovori #97 u: Siječanj 27, 2007, 15:52:00 poslijepodne »

E pa da i ja sam prijavio calyptratusa.I to je sad to,netreba dozvola za njega jer nije na popisu strogo zaštićenih životnja.

Od kameleona dozvolu trebaju samo chamaeleo chamaeleon i brookesia perarmata!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
cites
« Odgovori #98 u: Siječanj 27, 2007, 21:01:00 poslijepodne »