Listopad 04, 2024, 04:29:29 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: cites  (Posjeta: 9057 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Johny

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
cites
« Odgovori #50 u: Siječanj 24, 2007, 22:40:00 poslijepodne »
Malo OT, ali ajd, dali meni treba dokaz da sam ja od nekog kupio živinu, neki pečat ili potpis?

Offline LeeMoon

• Punopravni član
cites
« Odgovori #51 u: Siječanj 24, 2007, 22:45:00 poslijepodne »
ja sam dobio samo za bradatu isto dopis da nije zasticena i to, za ostale gustere nista

bas me interesira koja je procedura za dobivanje dozvole i koliko to kosta...

Offline LeeMoon

• Punopravni član
cites
« Odgovori #52 u: Siječanj 24, 2007, 22:46:00 poslijepodne »
gumi daj posalji broj budem ja zvao sutra gospoju branku

Offline LeeMoon

• Punopravni član
cites
« Odgovori #53 u: Siječanj 25, 2007, 12:41:00 poslijepodne »
evo razgovarao sam sa gospodom brankom i situacija je ovakva kolko sam ja skuzio zato jel sam dobio utisak da ni ona nije 100% sigurna sta i kako...
...uglavnom...potrebno se prijavit kao uzgajivac i proc odredenu proceduru (ne znam dali to ukljucuje i otvaranje obrta ili tako nesto) samo ako se posjeduje veci broj zivotinja (3 i vise zenki) ili ako sam vlasnik pet shopa ili zoo-a i mislim zivotinje uzgajati radi daljnje prodaje...
ako imam 1 zenku i 1 muzjaka, sto je konkretno slucaj kod mene, i mislim ih pariti i eventualno pokloniti mladunce nemam nikakve obaveze prema ministarstvu niti prema ikome...jasno novi vlasnici mojih zivotinja moraju zivotinje prijaviti...i eventualno mi inspektor ili ko drugi moze doci doma i provjeriti u kakvim uvjetima zive moje zivotinje....
to znaci valjda da ne trebamo nikakve posebne dozvole za drzanje niti za "mali uzgoj" nasih zivotinja...
pozdrav

Offline geminivg

• Punopravni član
cites
« Odgovori #54 u: Siječanj 25, 2007, 13:23:00 poslijepodne »
Eeeee, to je sasvim Okej!!!
geminivg

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
cites
« Odgovori #55 u: Siječanj 25, 2007, 17:29:00 poslijepodne »

Eto riješeno i to pitanje!!!

LeeMoon
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Mean bastard
    • Insta
cites
« Odgovori #56 u: Siječanj 25, 2007, 18:51:00 poslijepodne »

Citat: gumi

<SPAN =bold>LeeMoon</SPAN>

... nije to ništa riješeno..... jer ti i dalje svoje životinje ne možeš legalno prodati. U to ubrajam.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline LeeMoon

• Punopravni član
cites
« Odgovori #57 u: Siječanj 25, 2007, 18:55:00 poslijepodne »
samo mi u tom slucaju nije jasna zadnja recenica u dopisu  koje nam vraca ministarstvo kulture a radi se o drzanju zasticenih stranih vrsta u zatocenistvu, tj. popisu nultog stanja...
"Napominjemo da za držanje navedene zaštićene vrste Ministarstvo kulture ne izdaje dopuštenje nego samo očitovanje o Vašem uvođenju u gore navedenu evidenciju"

Pa zar onda treba posebna dozvola za drzanje zasticenih vrsta ????
Ja mislim da nitko zapravo ne zna tocno...

Offline LeeMoon

• Punopravni član
cites
« Odgovori #58 u: Siječanj 25, 2007, 19:00:00 poslijepodne »

Citat: skorpac

Citat: gumi

<SPAN =bold>LeeMoon</SPAN>

... nije to ništa riješeno..... jer ti i dalje svoje životinje ne možeš legalno prodati. U to ubrajam.

ne kuzim, kaj ubrajas ?

kaze ona da ne treba nikakva posebna dozvola ako si hobista, pa mozes imat i leglo, ja tebi prodam kameleona, ti prijavis zivotinju ministrstvu kulture, navedes od kuda ti zivotinja i basta, nema tu kaj biti nelegalno

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
cites
« Odgovori #59 u: Siječanj 25, 2007, 21:13:00 poslijepodne »
Da,al na koji naćin ćeš dokazat da je to tvoje leglo..?
 Edited by: Zluf

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #60 u: Siječanj 25, 2007, 22:12:00 poslijepodne »

70 kuna taksenih maraka plaća svatko tko je prijavio leglano držanje životinja. Znači SVI! A kako su meni rekli u ministarstvu nitko od vas nije prijavio držanje, a uzgoj pogotovo! Tako da ste svi u ilegali jer ste prijavili životinje prije nego ste se prijavili kao držaći/uzgajivaći.

Svi znate pametovati a neznate pročitat narodne novine!

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
cites
« Odgovori #61 u: Siječanj 25, 2007, 22:20:00 poslijepodne »
A koja je procedura da se prijavimo kao držaći životinja?

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #62 u: Siječanj 25, 2007, 22:24:00 poslijepodne »

Pročitaš narodne novine i predaš zahtjev

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
cites
« Odgovori #63 u: Siječanj 25, 2007, 22:33:00 poslijepodne »
Da,al je činjenica da nema ovog foruma većina nebi znala da treba prijaviti životinje.Kaj bi trebali cijelo vrijeme čitati narodne novine da ne završimo u čuzu? Ak se već donose neki zakoni onda to treba vidljivo oglasiti,a ne slučajno saznati od susjeda.

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #64 u: Siječanj 25, 2007, 22:49:00 poslijepodne »

Slažem se s ovim prvim da je ovakav preokret trebao biti negdje javno izložen. Ali se ne slažem da za svaku glupost trebate biti obaviješteni.Ali ćemu služe narodne novine nego za oglašavanje zakona? Mislim da ak se bavite ovime, najmanje što možete učiniti je pročitati 3 pravilnika iz narodnih novina!Šta očekujete da će oni iz ministarstvavas nazvat i pitat jeste li sve dobro napravili i poslali šta treba? Sve piše lijepo i čitko. Isto tako i sa vašim prijavljivanjem svih životinja, lijepo piše u nn samo zaštičene!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #65 u: Siječanj 26, 2007, 09:07:00 prijepodne »
joooj sunčeko moje pametno....
ima životinja koje su zaštićene ali nisu zaštićene CITESom.. recimo regulacijom EU 338/97...osobno nemam pojma kaj je to....

u ministarstvu su nam rekli..što osobno što putem telefona...što putem mejla da se prijave zaštićene životinje... ko od nas zna koje su sve životinje zaštićene kojekakvim regulacijama osim CITESom??? rečeno je da će se morat prijavljivat svako leglo egzotičnih životinja... kako ćeš prijavit leglo ako nisi prijavio životinju? dakle neku koja nije na CITESu ili na nekoj od regulacija...

rečeno je da ćemo ovim popisom dobit dozvole za držanje... nismo dobili ništa osim "očitovanja da smo uvedeni u gore navedenu evidenciju"... ništa drugo..dakle nema nikakvog objašnjenja i daljnje upute... nit je bilo prije svega toga... ovaj upis u evidenciju je ono što su nam govorili da trebamo napravit... osobno, putem telefona i mejla..i putem emisije Kućni ljubimci gdje je sudjelovala načelnica i g. Cebović...

nigdje nitko nije spominjao nikakve druge obrazce za držanje..nikakve prijave Ministarstvu poljoprivrede..niti ništa... dakle mi smo njihov dio posla sa naše strane obavili...

a ti kad si nam tak pametan...svima kopipejstaj ovdje u temu to kaj mi bedaci nismo pročitali..a trebali smo znat i nać to po defaultu...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #66 u: Siječanj 26, 2007, 09:12:00 prijepodne »
a i ako je nešto krivo kod prijava... dakle eventualno nismo dobro prijavili.. jer im nismo platili... imaju brojeve telefona pa nek nam sirotekima jave..pošalju pismo i obavijeste...

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #67 u: Siječanj 26, 2007, 10:47:00 prijepodne »

Citat: Strichek Matija
ima životinja koje su zaštićene ali nisu zaštićene CITESom.. recimo regulacijom EU 338/97...osobno nemam pojma kaj je to....

Zakaj onda pišeš kad neznaš šta je to?

Citiram:

Zaštičene životinje u smislu stavka 1. ovog članka su jedinke zavičajnih i stranih divljih svojti, zaštičene u smislu Zakona o zaštiti prirode

Dakle ne Uzbekistanskog i Kazahstanskog i 338/97 zakona, nego našeg hrvatskog zakona o zaštiti prirode, koji već sadrži 9 tablica u kojima je i C.I.T.E.S i bernska konvencija i ono što naši misle da treba zaštititi.

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #68 u: Siječanj 26, 2007, 10:54:00 prijepodne »

nigdje nitko nije spominjao nikakve druge obrazce za držanje..nikakve prijave Ministarstvu poljoprivrede..niti ništa... dakle mi smo njihov dio posla sa naše strane obavili...

a ti kad si nam tak pametan...svima kopipejstaj ovdje u temu to kaj mi bedaci nismo pročitali..a trebali smo znat i nać to po defaultu...

Evoga odgovor da sam upisan Kao "držač" i zahtjev za 70 kn taksenih maraka

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #69 u: Siječanj 26, 2007, 10:58:00 prijepodne »

a i ako je nešto krivo kod prijava... dakle eventualno nismo dobro prijavili.. jer im nismo platili... imaju brojeve telefona pa nek nam sirotekima jave..pošalju pismo i obavijeste...

Kad bi svatko tko otvara firmu ili se bavi sličnim pravnim poslovima čekao da ga iz ministarstva nazovu

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #70 u: Siječanj 26, 2007, 11:06:00 prijepodne »

ko od nas zna koje su sve životinje zaštićene kojekakvim regulacijama osim CITESom???

Dakle sve tablice svih zaštičenih vrsta stoje u NN

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #71 u: Siječanj 26, 2007, 11:09:00 prijepodne »

i drugi dio

Edited by: aspidelaps

Offline aspidelaps

• Punopravni član
cites
« Odgovori #72 u: Siječanj 26, 2007, 11:19:00 prijepodne »

I eto ti taj tvoj 338/97 u NN post iznad podcrtano crvenim...

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
cites
« Odgovori #73 u: Siječanj 26, 2007, 11:28:00 prijepodne »

Zašto onda nam piše u dopisu:

"Ministarstvo kulture ne izdaje dopuštenje nego samo očitovanje....."!A tebi je to ministarstvo izdalo dopuštenje?!

A iz Ministarstva poljoprivrede govore da netreba nikakva dozvola za držanje!

Pa ko je tu lud!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cites
« Odgovori #74 u: Siječanj 26, 2007, 12:04:00 poslijepodne »
nije to moja regulacija..već sam gore naveo da nemam pojma o čem se radi..i da kad sam čuo za to u razgovoru sam ostao ..ono..KK?! jer nisu rekli o čem se radi... ...

nakon svih razgovora sa njima... napravili smo ono što su rekli da se napravi... dakle rekli su da ćemo prijavom dobit dozvole..prijavom preko obrazca koji se može skinut preko ovog foruma... dozvole nismo dobili već samo očitovanje....

osobno sam izgubio volju za istraživanjem kaj se mora napravit jer svako prića drugačije... a tako i oni svaki put kad se čuje neko sa njima... dakle kad neko to riješi do kraja..i pokaže kak se to mora dalje onda ću skupa sa ostalima to ić i napravit..do tada smatram da je ono kako smo se dogovorili sa njima u ministarstvu točno...

pošto...mislim da malo tko od nas drži strogo zaštićene životinje.. onda ne vidim razlog vađenja ove dozvole koju si ti izvadio...

a kako si ti na ministarstvu ko doma..onda objasni svima kaj se još treba napravit... da i ti napraviš nekaj pametno za forum i članove...

dakle...gdje i kako si dobio formular putem kojeg si dobio ovaj odgovor da si upisan kao "Držać" ? () da li je to samo za strogo zaštićene? za zaštićene? one sa CITESa? one sa ove regulacije? dal to moraju vadit obićni hobisti? ili i ovakvi pacijenti sa kolekcijama? jer evo..sad sam opet čuo da je ova prijava koju smo svi mi slali dovoljna! Dragon je upravo zvao u Ministarstvo...

tako da ne vidim u ćemu je daljnji problem... Limunu je isto tako nešto rećeno iz Min. poljoprivrede....