Akvarij NET - FORUM

Slatkovodna Akvaristika => Biljke i alge => Autor teme: Tompaxt - Listopad 17, 2019, 09:28:18 prijepodne

Naslov: Cijanobakterija
Autor: Tompaxt - Listopad 17, 2019, 09:28:18 prijepodne
Ekipa,

jel itko zna da li se prokuhavanjem kamenja i korjenja koji su bili prekrivani cijanobakterijom ubija ta bakterija.
Ako sve to prokuham i vratim u akvarij, koji je kompletno nanovo očišćen i presložen, hoće li se opet vratit cijano sa tih kamenja i korjenja? Ili je kuhanjem opet sigurno za stavit u akvarij.

Hvala
Naslov: Odg: Cijanobakterija
Autor: kinggo - Listopad 17, 2019, 11:23:18 prijepodne
moze ti to kuhati koliko hoces ali cijano neces rijeseti tak da 17 puta sve raskapas, peres i preslagujes jer ne mozes kuhati ribe, bilje i tako jos par nekih sitnica.
Ne znam kaj imas u akvariju odnosno kako je zahtjevan ali u principu cijano ti je uvijek tu negdje. U podlozi uz samo staklo najcesce. I onda kad dodje do neke promjene koja mu odgovara  :dead: :-X :dead: :-X
Imao sam to prije par tjedana kad sam zamijenio stare T5 cijevi sa LED rasvjetom. Cijano i GDA na sve strane. Cijano sam rijesio sa
(https://i.ebayimg.com/images/g/r2oAAOxy7vJTeL-A/s-l300.jpg)
To mozes naruciti iz USA, nije antibiotik tak da nemas problema. Ili barem ja nisam imao. Jedino kaj bih ti preporucio je da to doziras 4-5 dana jer ona njihova preporuka mozda vrijedi u nekakvim zacecima ali kad je boom onda nis od toga tak da uzmi to u obzir da si ne narucis premalo.

GDA koji se onak pretvara u fini zeleni mekani tepih me jos muci ali nije tak strasno kak je bilo ali cijano vise ne postoji.
 
Naslov: Odg: Cijanobakterija
Autor: Tompaxt - Listopad 17, 2019, 12:12:33 poslijepodne
Ma htio bi sve izvadit i bacit u smeće. I filter medije i zemlju i bilje. Opral bi akvarij octom i hipermanganom, pa slagal sve ispočetka. Zato me zanima da li mogu nekako zadržati kamenje i korenje ili da ga bacim.

Jedino bi možda probal zadržat anubias, ako ga mogu tretirat sa otopinom hipermangana.
Naslov: Odg: Cijanobakterija
Autor: kinggo - Listopad 17, 2019, 13:33:03 poslijepodne
Mozes. Ali i dalje vrijedi ovo za cijano.
Naslov: Odg: Cijanobakterija
Autor: Zoran - Listopad 17, 2019, 17:09:27 poslijepodne
Kingoo ima pravo, ultralife je rjesava bez problema i nuspojava. Rasturiti akvarij radi toga nije bas ne sto, treba rjesiti uzrok