Prosinac 08, 2024, 04:14:48 prijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: Obrazlozenje na nedavni zahtjev opomena  (Posjeta: 1248 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TITO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
Obrazlozenje na nedavni zahtjev opomena
« u: Siječanj 14, 2007, 20:03:00 poslijepodne »
Prije par dana je traženo od Akvarij.NET-a da se ogradi od puštanja životinja u prirodu.
Puštanje životinja u prirodu je protiv zakona i štetno, ili za autohtonu faunu,
ili za samu životinju, u mnogim slučajevima i za oboje. Sasvim jasno bi trebalo svakome biti da se jedan portal kao sto je akvarij.NET distancira od svake vrste krivičnog djela, uključivo ilegalnu trgovinu, šverc, pa i takvih stvari kao sto je puštanje životinja u prirodu. Razlog što je traženo distanciranje toga je moj postupak koji sam uradio u razdoblju 1997-1999. U prijašnjim postovima sam naveo da je to razdoblje bilo u godini 2001 ili 2002, što je pogrešan bilo.
Na žalost sam tek kroz duže razmišljanje došao na to da je taj slučaj bio između 1997 i 1999. Na to sam nadošao tako što mi je tad otac bio živ (do 1999), a bio sam u vezi sa suprugom (od 1997).
Ovi podaci nemaju nikakvu daljnju vezu nego samo služe da što korektnije bude opisano.
Okrivljen sam za nanošenje štete zbog toga što sam pustio 6 Emys orbicularis u Otočke virove, kod Vinkovaca. Podvrstu ne navodim jer nemam nikakve dokaze za njih.Emyse sam tada dobio u gradu Otoku, gdje dolazim svake godine na odmor od susjeda, odnosno prijatelja koji su ih našli tog istog ljeta u bližoj okolici na putu, odnosno u svom dvorištu. Ne porečeno je da su te kornjače divlje životinje iz okolice, jer se apsolutno nitko ne bavi kornjačama niti ih drži, niti ih uzgaja. Tako da se može sa apsolutnom sigurnošću reci da su životinje sa tog područja. Nakon dva ili tri dana promatranja tih životinja, odnio sam ih u 8 km udaljenje Otočke virove. Biotop gdje je potvrđeno, među ostalom i od mene osobno viđeno, da se ta vrsta nalazi u tim vodama. Puštanje tih životinja u te vode je u ovom slučaju najpravilnije bilo sto je se moglo učiniti. Kako se moje riječi i izjave često stavljaju pod upitnik od raznih ljudi, da li to bila tvrdnja da se kornjače ne trebaju puštati izvan akvarija ili da nisu životinje koje osjećaju emocije kao poput nekih sisavaca. U ovom navedenom slučaju Emysa, navodim par znanstvenika koji potvrđuju ispravnost mog tadašnjeg učinjenog djela, odnosno nikakvo ne nanošenje štete prirodi.
To je ujedno razlog što je moj odgovor an to sve par dana potrajao.
Dr. Harald Artner,
(znanstvenik po pitanju kornjača, predsjednik udruge EFTBA,
autor Tiska Emys i drugih Knjiga o kornjačama)
Roger Bour,
(znanstvenik po pitanju kornjača iz francuske, te autor mnogih članaka koji izlaze u tisku Emys,
kao i autor druhig knjiga o kornjačama)
Balasz Farkas
(znanstvenik po pitanju kornjača i pored H.Artnera također Autor Emys Tiska)
Thomas Guttman
(moj prijatelj koji je aktivni član Austrijske herpetološke udruge = ÖHG,
kao i napredni terarista koji uzgaja više vrsta gekona i amfibija)
Tobias Fromme
Diplomirani Biolog sa Fakulteta u Marburgu (Philipps-Universität Marburg)
koji tvrdi da sam najbolje učinio sto je se moglo učiniti (naravno pod uvjetima koje sam naveo)
Nadalje mi je rečeno od prijatelja (Artner, Guttmann) da će mi to isto potvrditi još jedan Morski Biolog, te jedan među Biolozima poznati Biolog, koji je izdao više knjiga o biologiji, te je isti aktivan u ÖHG.
Mislim da je ovo konačno dovoljan dokaz da iza toga sto pišem općenito o kornjačama, ima svoj smisao. Onima koji još uvijek sumnjaju u to, na žalost ne mogu pomoći. Bez obzira dali se to radilo o pravilnom smještaju, korektnom tretmanu ili ovom počinku sa Emysima.
Sa ovim postom se želim nadalje ograditi od svakih daljnjih komentara koji sadržavaju bilo kakve prijetnje (bez obzira u kojem smislu), uvrede ili apsurdne protu tvrdnje.
Ne ulazim više u nikakve diskusije koje nemaju svoj osnovni nivo, bez obzira da li se to radilo o teenageru koji tvrdi da kornjači ne smiju biti mali kamenčići podloga ili o ljudima koji prepisuju kornjači emociju poput depresije ili slično,
pa sve do ovog slučaja vračanja emysa u svoju autohtonu okolinu.

… i bez obzira što mislite o meni osobno, razmislite realno kolika je to šteta bila što sam vratio te životinje na
... i kad me nema, ja sam tu ...