Travanj 19, 2024, 08:33:42 prijepodneNajnoviji Član: [email protected]

Autor Tema: 1000 L+ na zidu  (Posjeta: 1031 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Histri

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Postova: 49
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
1000 L+ na zidu
« u: Lipanj 03, 2016, 22:10:34 poslijepodne »
    Poštovani ljubitelji akvaristike  moram se pohvaliti da smo cura i ja krenuli u izradu projekta za naš novi dom. Bili smo kod arhitektice koja nam radi na projektu i pitala je kakve želje imamo da se odmah  ukomponiraju u projekt moja jedina želja je bila da se na jedan zid stavi akvarij. Pita ona koliki cca akvarij ,a ja raširim ruke i kažem +još jedan metar  :) .
   
    Uglavnom  akvarij bi trebao biti na zidu između dnevnog boravka i stubišta za dolazak na kat. dimenzije će ovisiti o samom zidu i o onome što mi vi preporučite. Moja je idea bila da da tank bude dimenzija 300X60X60  1080L, međutim pošto bih jednog dana volio preći na Reef tank odmah mi se javljaju problemi. Pošto je zid na kojem bi akvarij bio nekakav nosivi zid debljine 25cm ispada da postolje moram napraviti od 35cm da bi dobio dovoljnu širinu za kompletan akvarij, međutim pošto če filtracija dali bio reef ili tropski akvarij ići kroz sump stvara se problem kako ugurati sump u tako malo prostora? Još kod tropskog akvarija dalo bi se nešto iskombinirati , ali kod reef-a ne znam, dajte neke savjete što biste napravili i kako.

    Još par pojedinosti da dobijete kakvu takvu sliku  podest na stepeništu gdje bi bio ostatak akvarija koji viri iz zida širok je cca 160cm nije 100% definirana mjera akvarij bi bio zatvoren u nekakvom ormaru da se ne vidi sump i svijetlo međutim kroz akvarij bi se vidjelo u dnevni .

pokrenimo nekakvu raspravu što biste i kako biste unaprijed hvala