Napokon je manje vise slozen akvarij. Trenutno je proslo nekih 3 tjedna od setupa. cilj je low-tech/low-maintenance akvarij.
Filter - neki privremeni (amtra unutarnji predciklirani matrix) koji treba ici van, ali jos nisam smislio sta bi stavio umjesto njega. Spojen je i versa garden od aquaela pa i on pomalo filtrira, ali i njegov filter/pumpu trebam promijenit (mini pat).
Svjetlo - nesbzvzkinez 2x 10w
Hardware - uglavnom loza i sljemensko kamenje. Ima i drugog drveta al nemam pojma sta je.
Substrat - seachem flourite, jbl aquabasis plus, tropica aquarium soil
Biljke su svakakve, neke su u medjuvremenu promijenjene (cuba -> monte carlo) i vidjet cemo sto ce na kraju prezivjeti. Ima i zahtjevnih i za sada dobro rastu. U pocetku sam drzao malo vode u akvariju da bi dobile vise svjetla i CO2, pa postepeno dizao kako su biljke rasle. Najveci upitnik je ovo malo tepiha sto sam stavio. Za sad se MC drzi, crenata na drugom mjestu nije najsretnija ali je od pocetka tu i prezivljava. Osim ovih stem (ludvigia diamond red, mini super red, polisperma (valjda)), tu su uglavnom anubiasi, crypta, nesto buci, windelow, blyxa, s. repens, christmas moss i riccia. ostalo nemam pojma sta je:)
Zivine - kozice, od prije 2-3 dana 1 leeri, 3 zelene neonke
Alge - ima svega, ali za sada je pod kontrolom. Vodu mijenjam cca 12L svaka 3 dana, barem dok alge ne popuste.
Prihrana - profito i EC (od danas izbacio profito da vidim sta ce biti sa algama)
Jos su u planu razni detalji (korjencici, kamencici...), ali generalno nebi trebalo biti vise puno prtljanja.
Versa garden koji sam gore nasadio izgleda odlicno, ali ima svojih problema (pumpa, buka). I u njemu su neke biljke za sada super, ali nekima i nije bas najbolje.
Slike su na zalost mutne i ocajne (mozda je vrijeme za novi mob...).
1. dan