Brzina reakcije je pojam iz kemije koji smo Renta i ja shvatili na kemijski nacin, a vi na neki drugi i tu je bio cijeli nesporazum. Brzina reakcije ne ovisi samo o kolicini kvasca nego i o masu drugih velicina, temperatura je, koliko mi pada na pamet, najvaznija medju njima. U Hagenu nisu napravili reaktor od 3 litre jer je to prevelika kolicina za 90 posto akvarija kojih smo mi, akvaristi, vlasnici.
Nadalje, ako imas veci akvarij, normalno da ces staviti veci reaktor, a ne vise kvasca u mali i onda svako malo mijenjati.
Kad mislim da Vam je sve jasno, opet me uvijek iznenadite. Ma ne da mi se vise tipkati, dosta sam se isprepucavao, sad sam miran neko vrijeme!

Jedini razlog zasto sam to uopce radio jer mi je glupo da se neke kvazi-cinjenice serviraju pocetnicima kao aksiomi. Kuzim ja da Vi to u praksi kuzite, ali nije u redu bilo da ljudima govorite neistinu (tipa nema smisla na veci akvarij veci reaktor).
Sto se tice bloga, samo nedostatak vremena me zaustavio u mojoj nakani da taj blog na nesto slici. I nije mi previse zao, bar ispite dajem. Ne znam tocno kakva su pravila bloga, ali se iskreno nadam da se to nece ugasiti kad ode Rio i da cu moci tu i tamo, kad osjetim potrebu, nesto natipkati.