eto... forum je 'malo' zamro pa slabo ljudi čitaju...
ne znam za gekone, ne razumijem se u njih, pa ne znam gdje bi bilo bolje da staviš grijač,
ali za zmije se obično stavlja na dno terarija (za terestrijalne zmije) ili na zadnju stranu/gore (za arborealne zmije).
e sad... grijač od 25w ti može biti i prejak ili taman.
ako uzmeš kabelski grijač od exoterra-e, mogao bi biti i prejak, ove ostale marke su slabije (ista jačina, a manje griju), ali rekao si da uzimaš i termostat pa ne bi trebalo biti problema. koju god marku da uzmeš, biti će ok, za sad nisam naišla na ni jednu lošu.
ja sam naručivala grijače sa ebay-a, ali baci oko i na njuškalo i oglasnike, možda netko prodaje kakav grijač...
jedina mana ebay-a je što se čeka dostava, cca mjesec dana (ako imaš sreće, malo manje).
na ebay-u imaš kabelske grijače pod 'terrarium heater cable' ili 'terrarium heat cable', ili ako bi radije uzeo grijaču ploču, onda 'terrarium heat wave' (grijača ploča nije loša ideja, pretpostavljam da trebaš imati topliji i hladniji dio u terariju/kao što sam gore spomenula, ne kužim se u gekone pa ne znam kako im treba složiti grijanje).
ja kod zmija slažem na dno terarija keramičke pločice ili aluminijsku foliju, na to grijač i na njega opet pločice ili staklo i na to podlogu, ne gubi se toplina, a životinja ne može doći u doticaj sa grijačem.
ili kod arborealnih vrsta, gore grijače tijelo (žarulja) i obavezno zaštita oko nje. i to je to.