Opet ja...u ovom ćemo podforumu imati teme o tome kako se neka biljka primjenjuje u aquascapingu, pa da probijemo led.

Bolbitis Heudelotii je biljka srednjeg plana koja je je svoju primjenu u aquascapingu našla tako da se najčešće veže za drva poput mahovina i paprati. Najčešće se koristi u nature akvarijima. Krajten je davno napisao i
ČLANAK o toj biljci.

Moja iskustva s njom su da pod slabijim svjetlom listovi narastu ogromni...dok su pod jakim svjetlom oni puno manji. To naravno zahtjeva i više co2. Jača cirkulacija joj paše. Ima dobra fora s njom da kad je se stavlja novu u akvarij, dobro joj je odrezati svo lišće (koje bi vjerojatno napale alge prilikom prilagodbe) i ostaviti samo rizom.
Mana joj je što je nikad nisam vidio kod nas u nijednom dućanu...samo to može biti i mana prodavača, a ne biljke.

Evo ispod slika jednog nature akvarija, od Luisa Moniza, gdje bolbitis igra glavnu ulogu. Kad sam je ja koristio nisam je tako vezao u grupama da čini grmove, nego više kao fokusne točke (donja slika). Dobro ispadne kako god, samo treba šišat listove koji se ne uklapaju.
Ako netko ima kakva iskustva i zapažanja o ovoj biljci neka slobodno napiše.