Pozdrav,
Jučer sam u akvarij ubacio kozice, 5 komada malih prozirnih. Akvarij je aktiviran prije 20 dana i ovo su prvi stanovnici. Pratio sam sve postupke cikliranja i mislim da je sada spreman za popunjavanje.
Radi se o Juewl 60 Primo akvariju, filter i svjetlo su koji standardno dolaze s akvarijem. Od bolja imam jedno 6 vrsta raznog bilja (uzimao sam brzorastuće i nezahtjevno bilje) koje se laganini počelo razlistavati. Jučer sam još kupio i mahovinu (bunt koji je bio s kozicama u akvariju u dućanu) i polijepio sam je po kamenji i drvetu.
Sad, imam dva pitanja.
1. Kozice od jučer plivaju po akvariju ko lude, nikako da se smire. Mislio sam da je možda im prejako strujanje vode od filtera i ugasio ga na sat vremena, ali ponašanje je ostalo isto. Ubacio sam im par granuila hrane (rekla mi je cura u dućanu da ih ni hrane tom istom hranom, znači nije ništa nepoznato) ali su to ignorirale. Samo mašu tim malim nožicama i jurcaju po cijelom akvariju. Djeluju živahno i veselo, ali se brinem da im to nije neko neprirodno ponašanje i da nešto ne valja.
2. Komad drveta (iz prirode, prokuhan i namakan prije stavljanja) je puno sluzi. Brisali smo je, ali se opet javlja. Da li bi kozice mogle to riješiti? I ako da, da ih se možda manje hrani pa da navale na to?