Ožujak 29, 2024, 01:44:03 prijepodneNajnoviji Član: [email protected]

Autor Tema: Mini reef u razvoju  (Posjeta: 1750 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kidloco

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 10
  • Spol: Muški   Lokacija: Beograd
Mini reef u razvoju
« u: Veljača 04, 2015, 11:25:30 prijepodne »
Evo moje muke i moje sreće. Naravno nije ni primeti ovde neki primercima, ali radimo polako pa videćemo. Evo par osnovnih informacija, kako bi kad pitam za savet znali s čim imamo posla.

Akvarijum je 99x44x40 visine /35cm visina stuba vode. oduzmi pripremu za sump koju sam odradio i to je nekih 130 litara vode. Startovan je 1 jula 2014. Osvetljenje T5 4x39W na 4-5cm od vode, Odiseja hauba sa još uvek sijalicama koje su uz nju dosle. 11Kg svežeg kamena. Krenuo prvih 2-3 meseca sa česmom, ali se opametio i uzeo malo RO/DI.

Prošao kroz manje više sve alge, i i dalje po kamenu imam malo zelene, ali nije dugačka i imam utisak da se polako pojavljuje. Cijano se zadesi u tragovima minimalno po podlozi pa se povuče. Problem je uvek mi je nekako bilo krhko zdravlje ovog akvarijuma, pa evo i sad posle 7 meseci. Bio sam često menjao vodu pa sam negde u 4 mesecu došao u situaciju da sam imao kako reče čovek u radnji gde sam testirao gotovo sterilnu vodu.

Od tad 4 mesec od kad je napunjen pa evo 3 meseca kasnije, ja ne mogu da dobijem merljive nitrate niti fosfate, i imam utisak da korali pomalo pate zbog toga. Od živog sveta imam 2 klovna na 3cm, bleni lawnmaler ili kako ga već zovu, demsel plavi sa žutim repom, kozicu. Od korala, euphilia mala, sacrophyton, kamen sa 3 glave zoe :), sinularia green, xenia.

Proredio sam zamenu vode na 30 dana, i opet ništa, NO3 - 0,00. Salifert testovi. Skimer nemam, doduse evo bas sad probavam jedan mali Tunze 9002 kome sam zamenio pumpu, ali kad je ovakva situacija čini se da će skimmer napraviti samo još goru situaciju zar ne?

Hranim ribe jednom dnevno sa Tropic marine granulama.