Travanj 29, 2024, 13:25:02 poslijepodneNajnoviji Član: bignjato

Autor Tema: dodatna rasvjeta - reckord60  (Posjeta: 1316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vele bit

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 2049
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Lokacija: Under Mt. Sljeme, Maksimir
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
dodatna rasvjeta - reckord60
« u: Travanj 30, 2008, 18:37:17 poslijepodne »
evo kako sam ja to uradio sa naglaskom na stražnji dio akvarija koji je zasjenjen kutijom u kojoj se nalazi elektronika poklopca.

Imao sam doma malu neonsku t5 konzolu od 8w (ima ju za kupit po centrima=oko70kn) skinuo svu suvišnu plastiku(drugačije ne stane),tako da mi je ostala prigušnica sa grlima,utičnicom,prekidačem...sve lijepo spojeno..uzeo sam ploču leksana

 izrezao jednu komoricu iz nje na željenu dužinu,ugurao prigušnicu i sve žice jedva u nju tako da su mi na krajevima komore ostala samo grla koja sam pričvrstio pištoljem za vruču plastiku.
u uzdužnu udubinu u stražnjem dijelu poklopca sam smjestio naparavljenu konzolicu zalivši prije i poslije smještanja sve vručom plastikom,zasad drži,ipak preporuka je zašarafit ju ,jer lijepilo će se lakše predomislit nego dobar šaraf i matica,ali meni se žurilo i bilo je kasno,tako da je ovo samo predložak koji će nadam se nekome pomoći..Naravno oprez sa strujom,skalpelom i sličnim..
E da,uzdužnu udubinu u koju sam smjestio leksan komoru poprečno prekida tanak plastični spoj koji je naravno potrebno odrezati.
napomena:na drugoj slici odozgora je konzola koju dobijete nakon što sve napravite prije stavljanja na polopac,znači leksan konzola,zaboravio sam ju slikat kako izgleda u originalu.Da je prostor iza samo malo širi,trebalo bi samo kupljenu konzolu pričvrstit za poklopac ,a ovako eto sva zezancija sa rezanjem,uguravanjem u leksan komoricu i pričvrščivanjem grla za nju..
Naravno naprijed ide još jedna lampa od 15w,ali nju stvarno nije problem ubacit,tako da će sa njom akvarij imati preko 0,7w po l,što je mislim sasvim dovoljno.
« Zadnja izmjena: Travanj 30, 2008, 20:50:42 poslijepodne od Vele bit »