Leopard gekonima ne treba ni spotica ni neonka, dovoljan je samo kabelski grijač i to je sve. To su noćne životinje koje se griju na toplom pijesku a ne sunčaju se po danu. Ako ih se želi promatrati onda je najbolje postaviti onu moonlight žarulju (eventualno 2) i to je to.
Ventilacija obavezno dijagonalna
Ako se tako složi ventilacija onda nema potrebe ičim iznutra premazivati jer nema bojazni od vlage.
A što se tiče podloge, ja osobno ne bi stavljala treset. Treba ih hraniti isključivo iz zdjelice, bez obzira na podlogu. Kod pijeska nije stvar u tome da ga malo pojedu kad love plijen već ga namjerno jedu. Kod mene je neko vrijeme bio pijesak, sad sam ga izbacila van. I oboje su se počeli debljati i jesti kako spada kad više nije bilo pijeska.
Estetike radi (jer su mi u staklenom terariju) na dno sam prosula pijesak da pokrije dno i preko pijeska stavila komad stakla izrezan na točne dimenzije da paše u terarij. Tako imam dojam pijeska a oni su na staklu i sad sam mirna. Em lijepo jedu, em je lakše čistiti izmet sa stakla