Ožujak 28, 2024, 10:25:04 prijepodneNajnoviji Član: [email protected]

Autor Tema: Treba mi pomoć oko Brachypelma albopilosum  (Posjeta: 4861 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Valea

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 1
Treba mi pomoć oko Brachypelma albopilosum
« u: Rujan 15, 2019, 11:39:04 prijepodne »
Bok ekipa,

igrom slučaja sam prije godinu i pol završila u cimerstvu s malom čupavom, nije bila sling, ali bila je još dosta mala. Jela je suhe crve i sve je bilo ok. Presvukla se jednom.

Njena vlasnica je prije godinu dana završila na liječenju i meni ostao pauk. Naravno da ju neću dati dalje, jer će se njena vlasnica vratiti po nju.

Problem je u tome što sve što radim u vezi terarija i hrane ispadne krivo. Stalno ima grinje, iako kad stavljam novu zemlju (stavljam onaj kokosov treset) ga stavim na pola dana u pečnicu da se se sprži), a često ju mjenjam jer je stalno pun bijelih točkica.
Ne znam kad je zadnji put jela. kad sam joj kupila susene cvrcke, nisu bas bili suhi nego kao malo mokri, nije ih htjela jesti i brzo su se sljepili zajedno i poprimili pljesan (iako su bili u frižideru) pa sam ih bacila i uzela, što sam mislila da su suseni, crvi brasnari. No i ovi su bili kao mokri iznutra i malo ih je jela i i oni su se sljepili zajedno i poprimili pljesan (iako su i oni u frizideru) i nije ih htjela jesti nego ih odnese i zbuksa iza posudice za vodu. ne kuzim kako je moguće da tako brzo propadnu, a ona ne jede puno, po ovoj logici bi jedna konzerva trajala mjesec dana i onda ju mogu baciti. a kad se sljepe zajedno, smrde ko kuga. Nije mi se cinilo kao da će se uskoro presvuci pošto je stalno hodala okolo, no ipak se prije par tjedana presvukla. kupila sam opet sušene cvrčke, i ovi su zaista i sušeni, no ona ih neće jesti nego ih baci u posudu s vodom. ne znam što da joj više probal dati da jede, cini mi se još premala za zive kukce, a uostalom, kaj da radim sa zivim kukcima dok ona kontemplira hoće li jesti ili neće?! I ako baš moram, gdje da nabavim žive kukce ako nemam auto?

Svaka pomoć bi bila više nego dobrodošla!

Offline Toni1199

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 34
  • Spol: Muški   Dob: 32
  • Lokacija: Hlevnica (Krapina)
Odg: Treba mi pomoć oko Brachypelma albopilosum
« Odgovori #1 u: Rujan 16, 2019, 23:50:05 poslijepodne »
Pozdrav, jesi li sigurna da se radi o grinjama ili je to pljesan od prevelike vlage? U kakvom terariju je tarantula?

Tarantule se hrane iskljucivo zivom hranom (crvi brasnari,latere,dubie i cvrčci) bez obzira na vel. Pljen (hrana) nesmije biti veci od tijela tarantule i neces imati nikakvih problema...tako da trebas zivu hranu