Bok svima,
kupila sam akvarij i krenula polako s pripremom. Iako sam se naoružala strpljenjem odmah su se pojavili problemi.
Akvarij je 54l. Kupila sam šljunak i dobro ga oprala prije postavljanja u akvarij.
Oprala sam i akvarij običnom vodom bez detergenta.
Postavila sam red šljunka, onda red podloge za biljke i opet red krupnijeg šljunka.
Posadila sam nekoliko malih biljčica - samo sam jednu kupljenu razdvojila na par komada.
Napunila sam akvarij vodom.
Postavila sam grijač. Provjerila temperaturu vode - sve radi kako treba, temperatura je 25.
Postavila sam filter (kod njega nisam sigurna radi li dobro, spojili smo ga po uputama, motor radi, voda ulazi i izlazi). Do tad je sve bilo ok.
Dodala sam tekućinu za klor i teške metale (količina po uputama 10 ml na 30 l vode). Nakon toga (u roku od par sati) pojavio se sloj prljavštine na površini koji se nije uklonio filterom.
Odvojila sam taj sloj vode (izbacila lončićem), dodala frišku vodu i opet malo kemije za klor. Ponovilo se isto - prljavština kao u močvari.
Mislila sam da će nakon par dana filter možda očistiti vodu, ali nije.
U međuvremenu se po cijelom staklu s unutrašnje strane pojavio kamenac i pola biljaka je požutilo i morala sam ih baciti.
Upravo vadim svu vodu tako da s octom mogu očistiti staklo.
Molim vas pomagajte savjetima, što radim krivo i kako dalje?

Hvala.