bok akvaristi/teraristi

evo, pokušat ću vam predstavit svoje tri žabe.
akvarij u kojem se nalaze ima 30 l, od njihovim susjeda tu su pužići, guppyiji, platyiji, RC kozice i wild kozice.
prve dvije žabe (ove veće na slikama) su nabavljene za valentinovo, a mala žaba Magdalena je nabavljena prije mjesec dana.
u početku je bilo stvarno teško s hranjenjem. nisam mogao ništa napravit da ih efektivno nahranim. procedura je išla ovak: navečer kad bi zgasio svijetlo, negdje oko 20h, pričekao bi dok se sve ribe umire. kad sam skužio da ostali stanovnici čore, uzeo bih listiće za ribe i gurnuo ruku s hranom žabama pred njušku, al kak su sve zmotane i mutave nisu primale hranu tu sekundu, tak da su se neke od ribica probudile i čopile joj obrok.
tolko me to mučilo, da sam skoro poludio. potrošio sam skoro svaki dan po sat vremena na hranjenje, da bi na kraju svaka žaba dobila griz-dva. jednom riječju vrlo vrlo frustrirajuće!
i tak je to krenulo, hranjenje je išlo teško, al svaki put su barem nekaj pojele. otkriće mi je bilo kad sam kupio žabicu Magdalenu jer su mi za oko zapele tabletice za čistaće, pa reko, ajde dajte mi uz žabicu i tabletice. samo ću reć da su mi žabe tabletomanke.
hranim ih tri dana za redom jednom tabletom za čistaće (al samo ju jedu žabe i kozice-anciji i raža nisu nabrijani na tablete) i onda napravim pauzu od dva dana i ponavljam postupak.
žabe su mrak! to kaj one rade po akvariju to nije normalno, svako jutro vam je osmijeh od uha do uha. evo, da opišem i par stvarno smiješnih scena.
žaba Iva kad je bila stavljena u akvarij, bila je fakat u strahu, stalno se skrivala u kutevima i pod biljem, i onda jedan dan vidim ja nju uz prednje staklo kak si pliva gore dole, da bi u jednom trenutku otišla po zrak i zadržala se na rogolistu. nakon par minuta na rogolistu odlučila si je malo odmorit. okrenula se na trbuh i pustila se da pluta po akvariju tak da je u jednom trenutku došla do filtera koji ju je uhvatio sa svojim mlazom (valjda joj se svidilo kak ju gura). i tak je ona levitirala na površini dok ju je filter furo valjda 5 krugova po akvariju.

ma za pišat od smijeha. urnebes.
druga anegdota. žabac Luka se u jednom trenutku dignuo na dvije noge (to je znak da bu se katapultiral na površinu po zrak), al valjda mu je bilo dosadno plivat tak da je prehodao od jednog kuta akvarija do drugog na dvije noge. ta scena mi je bila valjda i smiješnija od ove prije opisane.
treća situacija- isto žabac luka u pitanju, taj je stvarno fakin. u lijevom kutu akvarija nalazi se grijač. preko dana u blizini njega konstantno stoji ancistrus, a žabcu Luki se valjda fakat dopalo to mjesto tak da je svako malo odlazio tam vidjet jel ancistrus još tam. i onda mu je valjda prekipilo pa je došao do ancija i "ošamario" po repu na kaj je anci poludio-okrenuo se-uhvatio za leđa i odplival sa žabcem Lukom počasni krug.

sa žabicom magdalenom još nije bilo iznimno smiješnih trenutaka. zanimljivo mi je kod nje kaj si je našla frendicu "ražu" (ona ražica čistać) i kam god ode raža tam ode Magdalena-smiješno ih je gledat zajedno. Megy dotakne ražu-raža digne pjesak i prekri Megyicu pa je sva zbunjena i tak opet i opet i opet.
ovu su neke od smiješnijih, al vjerujte mi, svaki dan, al baš svaki svaki dan se možete nasmijat samo na jedan pogled u taj akvarij. evo i sad se smijem

pozdrav, žaba Iva, žabac Luka, žabica Magdalena