Bok drustvo!
Kao sto je Ars vec najavio, kada se preselim u Split dragi i ja namjeravamo udubljeni dio sobe (oko 50 cm dubine) pregraditi s knaufom i sloziti morski akvarij od kojeg bi se izvana vidjela samo prednja strana.... Evo moja 2skromna crteza (nemojte se smijati

)
1. ovo je tlocrt sobe... ovo izbocenje na gornjem zidu je dio nosivog zida s cije lijeve strane (siva uska linija...) sve do lijevog zida su vrata od francuskog balkona... s njegove desne strane je udubljenje od 50 cm dubine koje ide sve do desnog zida, oko 3m. Na donjem zidu je ulaz u sobu iz hodnika, a na desnom zidu ulaz u sobu iz blagavaone. E sad, ovo udubljenje smo mislili pregraditi s knaufom... cinilo nam se da je 3 m ipak malo predugacko za akvarij pa smo mislili staviti na 50 cm dubine oko 1,5m duzine i oko 50 cm visine akvarija cija prednja strana bi bila vidljiva a sve ostalo skriveno u knauf. Ovo plavo je naravno akvarij... e sad, kako ne bi bilo previse slobodnog prostora s lijeve i desne strane, ovo sivo lijevo od akvarija, malo uvuceno, bi bila napravljena polica, za knjige npr., a desno bi bio goli zid... Do akvarij bi se dolazilo otvaranjem knaufa (napravili bi "vrata") iznad akvarija. Meni je cak palo na pamet da ne bi bilo lose od ove police s lijeve strane napraviti vrata pa da se moze uci u supljinu iza akvarija, dakle do njegovelijeve stranice....

2. Ovako bi to izgledalo s prednje strane (osim sto nisam nacrtala vrata iznad akvarija)... ovo ispod akvarija bi bilo nesto kao nisa, udubljenje u knaufu za knjige, lampu, sta vec... cisti ukras....

Pa sad... ono sto mene zanima, kako vam se svida ideja, koliko vam se to cini realno za napraviti?
Da li da kupujemo gotovi akvarij ili da ga damo napraviti kod staklara (Ars kaze staklar, a mislim da nam je to i najbolja i najjeftinija varijanta, jedino sam malo paranoicna sto se tice curenja pa me interesira kakva iskustva imaju drugi s DIY akvarijima?!?!)?
Sta predlazete za filtraciju (Ars je predlozio, s obzirom na duzinu akvarija, 2 filtera sa svake strane, sto mi se cini sasvim logicno... s tim da bi jedan od njih napravili s bioloskim fitratorima... npr. Caulerpa i skoljke, ili zivo kamenje)?
Sta nam sve treba od opreme (sta od te opreme mozemo sami napraviti, a sta moramo kupiti), kakvo postolje?
I da li tko zna gdje se mogu naci stranice na kojima ljudi rade nesto ovog tipa, cisto da vidim ideje?