Travanj 23, 2025, 00:36:08 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Kako urediti akvarij za bettu  (Posjeta: 3802 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Annie_S

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Kako urediti akvarij za bettu
« u: Listopad 14, 2009, 08:41:40 prijepodne »
Jucer je stigao 3. akvarij. :) Prekrasan mali (mislim 22l) sa zaobljenim rubovima (trenutno bez poklopca). Mislila sam staviti crnu podlogu i crnu pozadinu da betta dode do izrazaja, pogotovo zato sto nije samo zid iza akvarija, ali opet se bojim da ce to biti pretamno i jednolicno. Naravno, bit ce dosta zelenila, sad je samo pitanje kojeg i tu nastupate vi. Dakle, primam sve ideje sto se tice pozadine, podloge, hardwarea i zelenila.  :up:

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Kako urediti akvarij za bettu
« Odgovori #1 u: Listopad 14, 2009, 09:27:02 prijepodne »
Po meni ne bude ništa jednolično ako i podloga i pozadina bude crna.Baš će biti elegantno.To crno i zelenilo  :up:
Zapravo pojma nemam dali betta voli kad je bilje visoko ili bi mogla samo nešto minimalistički urediti  -?

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 14, 2009, 10:54:56 prijepodne »
Mislila sam neki panjic pa anubiase ili granu pa mahovinu i dolje nesto nisko (nemam pojma kaj, s glossom nemam srece), a gore malo plutajuceg da betti bude lijepo (pistia ili uskolisna valisneria). Vidla sam kod jednog forumasa mali kozicnjak u toj skroz crno zelenoj kombinaciji i prekrasno izgleda.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Listopad 14, 2009, 11:05:03 prijepodne »
Kaj te muči kod glosse?

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Listopad 14, 2009, 14:41:15 poslijepodne »
Evo ti link na moj akvarij od 12l za bettana: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31602.30

S tim da je ovo slikano prije cca. mjeseca u fazi cikliranja i dok beta nije još bila unutra. Moram stavit nove slike. Ljeva strana je malo drugaćija i bilje se je razraslo. Imam crnu podlogu i crnu pozadinu i crveni betan super izgleda unutra. U Pevcu sam kupil okvir za slike za 18kn, skinul sam staklo sa okvira koje koristim kao poklopac od akvarija.

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 14, 2009, 15:16:21 poslijepodne »
Super Grale, tak nekak i bude. I fora ideja za poklopac.  :up:

Glossa mi se cini ista kakva je bila kad sam je popikala prije 2 mjeseca. Ne susi se, ne propada, ali bome ni ne napreduje. A vec sam zakljucila da je vjerojatno do svijetla. Mozda bih mogla probati u ovom za bettana pa ak ide ide.

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Listopad 14, 2009, 16:03:42 poslijepodne »
Drago mi je da kreces sa bettom, ja doma imam dvi i stvarno su super ribe  :up:

Necu ti puno filozofirat kako uredit akvarij, jer je najbolje da napravis ono sta se tebi sviđa, meni osobno crna podloga nije draga ali to je stvar ukusa. Bettu mozes drzati u golom akvariju i u ubiljenom akvariju (sta mi je puno draze).
Vidim da ti zelis imat biljni akvac i komodno moze biti gusto zasađen, mozes imati i plutajuce biljke. Biljke betti nece smetati. Najbitnija stavka za bettu je temperatura tako da je grijac obavezan. Sta se filtriranja tice bette ne vole jaka strujanja vode tako da bi bilo super da mozes regulirat protok da bude laganiji.

Sretno s bettom i ne zaboravi je trenirati  ;)
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 14, 2009, 17:07:59 poslijepodne »
Hvala, sve to znam. Cisto me zanimaju ideje za sam izgled, koje bilje. Crna podloga mozda ne izgleda najprirodnije, ali radi lijep kontrast sa zelenim i mislim da je to kombinacija koja lijepo pristaje bettama. Golo staklo nek ostane uzgajivacima. :)

Offline neo20,5

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Listopad 14, 2009, 19:17:07 poslijepodne »
crni pjesak je ok za bettu,što tamnije mirnija je riba a bilja stavi koliko želiš,stavi drvce i zavžei mahovinu ispod gladine kad se razraste tu češ nač bettana kako spava i odmara :)