cuki, pravabit akvaristike nije estetika (barem po meni) nego stvaranje jednog malog stabilnog ekosustava i njegovo održavanje. Uostalom, što se tiče estetike - sto ljudi, sto čudi! (ili 100 žena, 200 sisa -

što bi rekao moj kum, al to sad nema veze....). Dakle, ko kaže da se tvoj akvarij mora bilo kome sviđati, nemora se čak ni tebi sviđati, ali ako uspiješ biljni i životinjski svijet u njemu dovesti do podnošljivog sklada, to će te ispuniti i dati smisao tvom akvariju. Tada se možeš posvetiti estetskoj strani.
Ako si akvarij uzeo isključivo radi estetike, onda radije prodaj akvarij i kupi neku dobru slikui objesi na zid. Ako si ga uzeo tražeći idealnog kućnog ljubimca, potraži nešto drugo. Ali ako tražiš stalni izvor zabave, zadovoljstva, ako želiš naučiti nešto o prirodi iekologiji onda je akvarij pun pogodak. Akvarista se ne postaje kupovinom akvarija, to je postupak koji traje, a mislim da zapravo nitko zapravo na kraju ne nauči sve što se o akvaristici može znati.
al sam se ja razbahatio... neću više... dakle, da parafraziram - "Ne daj se Cuki!"