Travanj 26, 2025, 02:33:51 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Što je ovo?  (Posjeta: 1683 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline čiovo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Što je ovo?
« u: Listopad 04, 2008, 11:17:52 prijepodne »
Pozdrav,
primjetio sam na biljkama, ne svim, samo ne nekim da imaju smeđu "šporkicu" na listovima (koja nestaje kad se pređe rukom preko lista), također sam kod nekih biljaka primjetio da im listovi postaju žućkasti, pomagajte što da činim, do sada nisam ništa gnjoio sa tekućim gnjojivima, imam samo teraCS u podlozi. Također sam primjetio u par dana dva do tri pužića u akvariju, nema ih puno i koliko sam vidio ne diraju bilje, sve sam ih našao na podlozi ili staklu. (proveo sam detaljan pregled, kliko je to moguće primjeti, ali bio sam uporan) evo malo slika:

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Što je ovo?
« Odgovori #1 u: Listopad 04, 2008, 12:37:17 poslijepodne »
Za početak daj napiši koliko ti je velik akvarij, koliko je dugo u pogonu i koliko jaku rasvjetu ima.

Što se tiće pužića, to si dobio sa biljem kada si kupovao, to su barski pužići i moj savjet ti je da ih što prije izvdiš van, jer će se uskoro namnožiti u napast i imat ćeš ih krcat akvarij.

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 04, 2008, 13:19:39 poslijepodne »
Za početak daj napiši koliko ti je velik akvarij, koliko je dugo u pogonu i koliko jaku rasvjetu ima.

akvari je 86L, u pogonu je od 18.09, rasvjeta je 2x20W. Bilje sam moćio u hipermangan i sve sam procese obavio koji su bili potrebni da se riješim pužića..... promatram svako malo ne vidim nove, jel im ima kojega ljeka da ih uklonim. i koja mi gnjoiva preporućate, ako su potrebna.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #3 u: Listopad 04, 2008, 13:47:03 poslijepodne »
meni ovo liči na neku algu...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline tkalcho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • The Truth is Out There.
    • Akvarij.net
« Odgovori #4 u: Listopad 04, 2008, 19:11:18 poslijepodne »
Imam i ja sličan ako ne i isti problem :
Akvarij :60 L
Spužvasti Enheimov filter, došao s njim
Grijač 50 W
Podloga je kupljena tetra comp. substrate + šljunak 1-3 mm
Srednje zasađen
Rasvjeta je 15 W T5 + 24 W Osram daylight štedna 12 h dnevno + monnlight 6x0,4 W diode
Tjedno dodajem Easy carbo po 1 ml
Profito po 5 ml

Parametre ne mjerim

Biljke su inače zdrave kao i ribice.

Akvarij je star 2 mj. od toga je 6 tjedana bio u cikliranju.
Mladen, 095 81 24 244
[email protected]

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 04, 2008, 22:55:55 poslijepodne »
smeta li aktivni ugljen u filteru, gnjoivu koje se dodaje biljkama, jer na pakovanju gnjoiva (tekućeg) nigdje nije navedeno da mu to smeta. Što se puževa tiće našao sam neko sredstvo koje ih likvidira, slikao sam ga danas u dućanu pa ako netko zna nešto o njemu i dali ga je potrebno koristiti za par puževa (koje sam izvadija, možda ima još koji dikod).

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #6 u: Listopad 05, 2008, 08:43:06 prijepodne »
Najbolje sredstvo za puževe su botie.imam dvije botie striate koje su razigrane,potamanile su sve puževe ali nažalost i jabučare...uglavnom nećeš pogriješiti s njima :)

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #7 u: Listopad 05, 2008, 11:57:14 prijepodne »
moj savjet protiv puža je sljedeći: treba proćitati u upustvima dali ubija samo puževe ili ubija i puževe i njihova jaja ja sam naša od proizvođaća prodac snail stop i kkad kupim bilje stavim u neku manju posudu nalijem vode stavim taj otrov unutra držim par sati kasnije operem defimficiram i s njima u akvarij i evo nakon misec i nešto niti jednog puža, jer kad puži dospiju u akvarij to je već zafrkano a ove se pošasti treba riješavat u poćetku a ovaj otrov koliko se sićan košta manje od 50 kn

Offline ribic

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 05, 2008, 12:00:00 poslijepodne »
smeta li aktivni ugljen u filteru, gnjoivu koje se dodaje biljkama, jer na pakovanju gnjoiva (tekućeg) nigdje nije navedeno da mu to smeta. Što se puževa tiće našao sam neko sredstvo koje ih likvidira, slikao sam ga danas u dućanu pa ako netko zna nešto o njemu i dali ga je potrebno koristiti za par puževa (koje sam izvadija, možda ima još koji dikod).

nije problem u tima koje si izvadija i onima koji su eventualno unutra već u njihovim jajima koji će se izleć par dana kasnije a ovo moje sredstvo šta sam kupija možeš stavljat i u akvarijsku vodu imaš upute unutra koliko i šta

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 05, 2008, 12:06:31 poslijepodne »
ja sam svoje bilje prije sadnje tretirao sa nekim sredstvom (neznam koje tocno) i poslije u hipermangan, ali ipak su se pojavili u aq, kažem nema ih puno tj. već dva dana ih nisam primjetio, a dosta sam vrimena buljija u aq. sad me zanima s ćime bi moga tretirat vodu u aq da se riješim toga da se nebi razvilo, jer još sam u fazi cikliranja, nebi to tija riješavat kad dođu ribice.....

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 05, 2008, 12:10:38 poslijepodne »
nije problem u tima koje si izvadija i onima koji su eventualno unutra već u njihovim jajima koji će se izleć par dana kasnije a ovo moje sredstvo šta sam kupija možeš stavljat i u akvarijsku vodu imaš upute unutra koliko i šta

možeš li mi toćno napisati kako se to sredstvo zove i di si ga nabavija. Hvala

Offline ribic

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 05, 2008, 13:03:22 poslijepodne »
od firme prodac snail stop kupija sam ga prije par miseci košta je 42 kune u vaši ljubimci butigi