Nema frke!
Sto se posla tice, da, trebao bi biti interesantan, ali nazalost previse se okrece politici ilovi tako da gubi prvotnu velicinu, samisaoi znacaj... Sta ti radis u zivotu?
Svjetla, mislim da si u pravu i da se radi o obicnim neonkama...
Sto se tice fotosintetskih koralja... ne znam da li znas ali ne fotosintetiziraju koralji nego njihove simbiontske alge... Naime, vise od 60 rodova kamenih koralja zivi u simbiozi s ovi jednostanicnim algama koje se zovu zooksantele. Kod nas zivi samo jedna vrsta kamenih koralja koji grade grebene i imaju zooksantele, vrsta
Cladocora caespitosa, koju imamo u akvariju, no, kao sto si primijetio, da li zbog svjetla i cega drugog, vrlo rijetko prezivi duze vrijeme

Da, naravno da imamo filtere, ipak je voda koja se crpi za akvarij iz okolice Rovinja i nije bas pretjerano cista... no jedina filtracija koju imamo je mehanicka (sljunak, pijesak, aktivni ugljen i neka vata)
Mangrove su super ekosustav... ali ih je tesko odrzavati, bar mi se tako cini?! Mora im se simulirati zona plime i oseke, odrzavati odredena temperatura vode, urediti pravi tip podloge i slicno... cini mi se jako komplicirano i skupo!