Evo kako sam ja napravio sobnu fontanu u kojoj cu drzati dve japanke. Za izradu sam koristio staklo, stiropor, stirodur, siporex, farbe (akrilne i NEakrilne), sljunak, pesak, drvo, silikon (akrilni i neakrilni)...
Najpre sam napravio postolje os stakla, ovo pink boje je strodur.

Zatim sam stirodur oblikovao u oblik cigli i urezao fugne. Sve sam ofarbao akrilnom farbom u boji cigle i takodje akrilnom bojom u sivoj nijansi ofarbao fugne kao imitaciju maltera.

Ovakvu stenu sam napravio od par blokova siporexa koje sam oblikovao: testerom za drvo, bonsek platnom, sravcigerom, turpijom i sl. Unutar ove stene sam napravio mesto za vodenu pumpu. Od pumpe do rasprsivaca koji vidite na vrhu voda prolazi kroz stenu kRoz plasticnu cev. Rasprsivac inace vodu baca u obliku lopte.

Oko stakla sam napravio venac od stiropora uz pomoc industriskog fena i ofarbao.

Zatim sam za spoljnu "terasicu" stakla zalepio sljunak uz pomoc silikona i posuo pesak.

I kada sam na sve to dodao vestacku puzavicu i svetlo, postavio u sobu, to izgleda odprilike ovako. Izvinjavam se zbog losih fotografija, sve je ovo slikano mobilnim telefonom, lose se vidi ali sta cu...

Inace sada sam unutra stavio i deokorena vinove loze koji sam predhodno pripremio, to jos nisam slikao. Po dnu je postavljen sljunak i ako ste primetili dodate su i neke stene koje sam morao naknadno da pravim jer se desavalo da po neka kap prsne napolje, to je nesto na sta jako treba obratiti paznju.