Sve to Ok, i tako je kako opisujes ali to vazi za odrasle tarantule dok za male vaze malodrugacija pravila. Dok su male nije ih pozeljno dirati i ometati tako da samo vrsimo intervencije kao sto su hranjenje i nesto malo odrzavanje higijene uterarijumima koje su u stvari plasticne kutije. Nakon 5. i 6.presvlacenja tada ih prebacujem u prave terarijume.
Jos jedna vazna stvar, male terantule treba po mogucnosti hraniti vinskim muvama jer je to najidealnija hrana za njih kada malo odrastu tada prelazimo na brasnare, pa cvrcke, i sl.
Vidis ja sam najverovatnije napravio gresku kod tog vlazenja terarijuma jer mora podloga, kao sto ti kazes da bude bioloski ispravna ,bez prisustva plesni,gljivica a ja sam preterao u tome cim sam osetio u tresetu neobican miris.
Sto se tice ventilacije naravno da sam imao otvore ali pazi to sto ti hoces sa malim ventilatorima(cooler) bojim se da ne dobijes kontra-efekat. Tu pre svega mislim na preterano provetravanje i isusivanje vazduha a dobro znamo da ta vlaznost (od 80%) igra veliku ulogu. Ne znam , pokusaj ali opet ti kazem,nemoj biti neoprezan , dobro prati desavanja sa tarantulom narocito pred presvlacenje. Ako to bude sve ok,obavezno javi daprimenim i ja kodmojih terarijuma.

Trebalo bi da uskoro nabavim opet neke vrste pticijih tarantula a pokusacu da nabavim Terafozu (Theraphosa leblondi) .Ona me nekako fascinira sa svojom velicinom.

Zamislite 30cm u precniku!!!