Pratim.... fino napreduje....
Osobno, vise nikad nebih isao na corner overflow, nakon sto sam isprobao ovaj "coast to coast" (ili varijaciju) overflow, em corner zauzima vise mjesta, em je kolicina vode koju c2c povuce daleko veca u smislu povrsinskog skima...... I meni ljepse izgleda, jedina mana je sto zauzima mjesto van akvarija, pa ako nije moguce to uklopiti, onda nemas izbora...
Dalje, iako sam planirao povrat i izbusio staklo dosta visoko, nepovratni ventil na povratnoj liniji mi je nesto sto od sada smatram must have, eliminira svo nepotrebno preljevanje vode u sump kroz pumpu, kao failsafe switch je svakako to sto je izlaz postavljen prakticki tik ispod povrsine vode, ukoliko ventil zakaze, ili ga nesto zacepi, no, bez njega vise ne slazem cjevi.
Naravno, nisu kritike, vise diskusija, da krivo ne shvatis....
E sad ovaj bijeli dio, neznam dali si to farbao, ako jesi, s cime si, no kako sam i ja isao na bijeli sump/top off posudu, salt creep ce vrlo brzo unistiti vecinu boje na povrsinama na kojima ce se hvatati, mozda si smislio neko rjesenje kako to sprijeciti, ili sam ja samo potrefio losu boju....
Kako si mislio ukomponirati uv lampu u povrat s posebnom pumpom, u smislu protoka, i kod mene je sistem s dvije pumpe, i druga mi mora biti poprilicno smanjena ako mislim postivati upute proizvodjaca u smislu protoka kroz uv, doduse ne sekira me to, nisam je smanjivao, jer onda gubim poantu odvojene pumpe, za sada funkcionira odlicno, no, s obzirom da uv lampe traze dosta mali protok (vecina njih), mozda je nepotrebna investicija odvojeni kanal i pumpa za uv, bolje mozda uzeti jednu jacu povratnu, i spojiti sve zajedno na isti cjevovod.
Iako onda gubis opciju backupa, ako jedna pumpa krepa, uvijek ostaje druga za cirkulaciju kroz sistem....