Ožujak 26, 2025, 01:49:19 prijepodneNajnoviji Član: Reina

Autor Tema: pomor ribica od uzgajivača kreše zg-a  (Posjeta: 5573 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: pomor ribica od uzgajivača kreše zg-a
« Odgovori #25 u: Prosinac 22, 2013, 11:11:04 prijepodne »
I dalje ne vjerujem da ljudi krive samo ribe,iako u istim turama nekima nije krepala niti jedna nekima sve,kako je to moguce ?  8)

Offline ana*žac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #26 u: Prosinac 22, 2013, 11:43:49 prijepodne »
I dalje ne vjerujem da ljudi krive samo ribe,iako u istim turama nekima nije krepala niti jedna nekima sve,kako je to moguce ?  8)

nemam odgovor na to,znam samo da akvarij imam godinama,imao sam i diskuse koji su putovali busom satima i nisam imao uginuća.
Ovih 5 redom iako su uvjeti u akvariju bili odlični.
Koliko vidim po postovima rijetki su oni koji nisu imali gubitke sa tim uzgajivačem. Ja više neću imati sigurno.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline Vran

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #27 u: Prosinac 22, 2013, 12:32:05 poslijepodne »
Uzeo sam 6 pandica prilikom jedne narudžbe, jednu sam izgubio svojom greškom (CO2), ostalih 5 sretne i žive, dapače prije tjedan - dva dobio i podmladak jednu malu pandicu, koja evo super napreduje.

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=91105.msg856689#msg856689

Od prvog dana kad su došle kod mene hranim ih s Tetra Tabimin tableticama i niš drugo posebno, možda čope neš i od hrane za neonkice, ali nisam primjetio da su nešto pretjerano zainteresirane za nju.
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline HRVOJE

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #28 u: Prosinac 22, 2013, 12:37:33 poslijepodne »
...možda bi ipak trebalo porazgovarati sa uzgajivačem,mislim da bi tako otkrili uzrok...izgleda mi i dalje kao problem u aklimatizaciji,a ne bolest...npr.ako ribe iz vrlo mekane vode prebacimo u trenutku  u tvrdu vodu,u većini slučajeva neće rezultirati uginućem,ali ako iz kisele sredine prebacimo u alkalnu,dolazi do svojevrsnog šoka i ribe ugibaju,ne odmah i odjednom,već postepeno i danima...promjena temperature ne predstavlja problem,pande se mrijeste od 22-26 C,a to je optimum za zajednički ukrasni akvarij,može čak kratkotrajno u transportu pasti i na 16 C,neće biti pogubno,samo se povećava rizik od ich-a....naglo prebacivanje riba iz "zasoljene"vode čistu također može stvarati probleme,ali ne vidim razlog da bi se pande držale u takvoj vodi,ovo vrijedi prvenstveno za živorotke...tako postepeno ugibaju i uvozne ribe koje imaju dugi transport od preko 35 sati tokom kojega bivaju omamljene kojekakvim kemikalijama da bi smanjile metabolizam i manje prljale vodu i trošile kisik,ali o tome nije ovdje riječ...u svakom slučaju,obaveza uzgajivača prije prodaje je ribe naviknuti na uvjete koji će ih zateći u shop-ovima,priviknuti ih na ljuskastu hranu i kondicionirati što je više moguće,jer nema ništa od posla ako krajnjem korisniku ribe konstantno ugibaju.Ovo ne znači da sad prozivam i okrivljujem uzgajivača,niti kritiziram njegove kupce,jednostavno pokušavam naći odgovor na problem...

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
  • Fish freak
« Odgovori #29 u: Prosinac 22, 2013, 15:18:04 poslijepodne »
Da, najbolje bi bilo kad bi netko kontaktirao izgajivača, pa da i on veli svpju stranu.

ja sam svoje pandice od uzgajivaca svojom greskom ubila visokom temp ljeti dok sam bila na moru.

sumljam da je greska samo s njegove strane( ako ke uopće ima)  jer su ribice uginule nakon mjesec, dva, ne nakon par dana nakon sto su dosle u novi akvarij