Veljača 15, 2025, 07:54:15 prijepodneNajnoviji Član: damirviza

Autor Tema: novi ak i bijela sluz  (Posjeta: 539 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
    • BH akvaristika online
novi ak i bijela sluz
« u: Travanj 29, 2007, 16:25:00 poslijepodne »
Pokrenula sam novi akvarij od 130 l prije dva dana.Namjeravam imati biljni akvarij.Od rasvjete imam jednu grolux i jednu obicnu neonku ,s tim sto planiram ubaciti jos dvije ,uskoro cu poceti dodavati CO2.Sve lampe su po 18 w.Stavila sam bakterije koje su dosle uz Ferplastov Bluwave potopni filter ,uradila sve po nekakvim pravilima. Pijesak sam otkuhala ,isprala ,predpostavljam dovoljno . Ubacila sam grane vinove loze ,koje sam kuhala satima .Zasadila sam bilje,dodala gnojivo u vodu i u podlogu ,ispod pijeska slozila brikete treseta . I sad cekam ...Akvarij se nalazi u poslovnom prostoru i od juce nisam pratila stuaciju .U posljednja 24 sata se razvila nekakav bijela "kozica" po povrsini ,a po biljkama ovo bijelo cudo ,ne znam ni sama kako bi to nazvala . Dakle i po povrsini vode i po bilju ,cak i po dijelovima podloge imam istu bijelu "stvar" .Molila bih iskusne da mi kazu sta i kako ,cak i pod uvjetom da sve rasformiram i sve poslozim ponovo,dok nisam ubacila ribe i dok sve nije otislo k vragu .