Akvarij NET - FORUM

Slatkovodna Akvaristika => Vaši slatkovodni akvariji => Autor teme: TomislavH - Lipanj 24, 2019, 18:38:12 poslijepodne

Naslov: Nano 34l
Autor: TomislavH - Lipanj 24, 2019, 18:38:12 poslijepodne
Pozdrav svima!

Nekako mi fejsbuk nije po volji, pa rekoh da dodam svoj novi akvarij kao log. Da budem iskren, u pogonu je već preko dva tjedna i uz neke porođajne muke sada izgleda vrlo lijepo, barem meni.  :D

Postolje je od Amtre 60 * 30. Na njemu se nalazi Wave box 45 akvarij.
Rasvjeta je Amtry Led system 18W (slatkovodni),
Filter je hangon Eiheim liberty 75 i radi na jedno 70% protoka, za sada.
Podloga je Denerle Scapersoil re nešto malo ukrasnog šljunka, koje više ima svrhu držati vrlo osjetljivu Eleocharis travicu nego išta drugo.

Od živog svijeta unutra je nekolicina Red Cherry Shrimpova, 3 Corydoras Pygmeus koji su došli baš danas pa su još jako sramežljivi.
Rasvjeta trenutno radi 8 sati punom snagom.
U prednjem planu bit trebao biti gust travnjak od Eleocharis parvule (kombinacija obične i mini verzije). oko sredine se nalazi nešto Pogostemon helferi koja je rasla prije u starijem slabije osvjetljenom akvariju pa se malo produljila. S vremenom ću dobiti niže biljke, nadam se. Osim njih tu su I par Crypti te u sredini iza kamena je Microsorum Pteropus (windelov) koji će izrasti u veliki grm  8) . Da ne zaboravim, danas posađene otočiće  Althernatere reinickii mini re Rotala rotundifolia u pozadini. I na kraju u desnom kutu se nalazi grmić Hemianthus Micranthemoides.

Tjedno dodajem EasyLife Profito 3 ml te 0.5 ml Easy-Carba, no možda malo smanjim preko ljeta.

Eto, nadam se da vam se sviđa.


I da napomenem za par tjedana ću dodati i 7-8 manjih tetri (zaboravih ime vrste no rijeće je o manjoj verziji harlekin tetri).

Pozdrav