Pozdrav svima!
Već dulje vrijeme čitam forum pa je red da se i ja javim. Prije oko mjesec dana sam kupio svoj prvi akvaarij nakon mjeseci čitanja i proučavanja. Radi jednostavnosti odlučio sam se za gotov set - Juwel primo 70 led.
Kao podlogu stavio sam AquaBasis plus i zatim Sansibar pijesak. Dodao nekoliko komada kamenja s izvora Rječine i pokrenuo. Kasnije sam dodao i nekoliko vrsta biljaka - Ludwigiju, Hydrocotyle tripartita, Pogostemon erectus i još jednu kojoj sam zaboravio ime
Na poklon sam dobio 5 komada plavih Neocaridina kozica prvi dan iako akvarij još nije bio cikliran
ali zasad, mjesec dana kasnije, su sve žive
Svaki dan dodajem easycarbo i profito prema uputama.
U međuvremenu su mi se razvile ličinke komaraca i došli mali pužići pa se s njima malo borim, ali to je dio zabave
U planu za dalje je vjerojatna zamjena filtera, prema onome što sam pročitao ovaj koji dolazi u paketu nije dovoljan pa bih uzeo Fluval206 ili Eheim Ecco Pro 130 (tu molim za savjet
) i dodatana rasvjeta, a u daljnjem planu je i CO2.
Kasnije bih dodao neon tetre i možda otocincluse. Zasad mi je zabavno gledati i same kozice
Otvoren sam za sve kritike/sugestije i sl. i hvala svima na forumu, najpouzdaniji ste izvor informacija
Slike su od prvog dana i od danas