E ovako ljudi, da kratko dam brzi apdejt situacije...
Nakon nekih 23 dana, vratio sam se kući i zatekao sljedeće:
1) Hranilice su sranje. Znači zaštopana, hrana se ubuđavila... Ko zna od kada ribice nisu ništa dobile za jesti...
2) Dropčeker plav, kao plava laguna... Flaša CO2 prazna... Od kada, e ni to ne znam... Nažalost.
3) Alge, sa velikim iznenađenjem dočekan, nije ih mnogo bilo. Standardno, samo zelena tačkasta, po staklu i ne toliko,
koliko po kamenju i biljkama... Pozitivno sam iznenađen...
4) Biljke... Pošast sam napravio... Baš su oronule i propale... Požutile, krenule da se tope... Rupičaste... Na granici da kažem propale bespovratno...
Travu sam povadio svu... Bila je puna mahovine... Baš se ono vidi da je falilo hrane... I to dosta... Sada je faza oporavka, EI i CO2 zvižde već 5-6 dan...
Nadam se da će se oporaviti... Ako ne, moraće nova sadnja da bude...
5) Ribice. Od 5 otocinklusa, jedan mi je samo živ ostao. Šteta baš... Ostale na broju sve...
6) Garnele. Čini mi se da fali 4-5 Amano... Bilo ih je 13-14, sada uspijevam 10ak nabrojati... Red Čeri, sve ok... Gomila ih je kao i uvijek tu...
7) Puževi. Jedan uginuo... Jbg...
8 ) Ja. Kada sam došao u germanije, nakon jednog dana krenuo kašalj i temperatura... Testiram se. Svi pozitivni. Karantin dvije sedmice. Kašalj satirao prvih dana.
Evo živi smo i zdravi...
Bruka godišnji, ne??