Dobro jutro Tamburice!
Gde si, nema te? Kakva je situacija?
Hej, tu sam... Pročitam s vremena na vijeme šta se napiše... Pratim forum lagano...
Situacija?? Humm... Ja bih rekao status quo... Ništa ja to ne razumijem... Ustvari i razumijem, ali nisam siguran kako dalje...
Smeđa alga je npr. skroz nestala, a bilo je baš mnogo... Akvarijum je baš ruglo bio...
Ali sada se pojavila neka zelena, po kamenju i staklu... Čak i po travi... Ja bih rekao instantno od onoga trenutka kada sam ponovo uveo CO2...
Sa gnojenjem m/m još uvijek nisam krenuo, pošto ću za dvije sedmice na godišnji i ne bih da počinjem sada, pa za dvije sedmice prekidam itd... Sačekaću još dok se
vratim... Pa ću vidjeti u kakvom će stanju biti akvarijum... Ako preživi...
Oni mikro na kvadrat bijeli crvići bijeli su još tu da ga j****... Ali to će valjda ribice riješiti kada ih ubacim... Imam čvrsta uvjeravanja od dantea...
Novost je da sam juče zapazio pri mijenjanju vode nekih 6-7 baš malenih mikro kozica... Prvo leglo... Znači, nije sve tako crno...
Okačiću fotografiju včrs... U principu ok je stanje u akvarijumu... Može da se gleda!
Vidio sam i tvoju fotku akvarijuma. Dobro to izgleda... Ja ponovo kažem, od algi pimjetim samo onu na travi... Kakva je situacija kod tebe? Jesi li krenuo sa gnojenjem?
Ima li pozitivnih pomaka???