Ak već nisi na mješalici, da si reko vodoinstalater il centralaš još bi ti i povjerovo!
Brate, nisam ti ja godinama džabe se po školama i fakultetima smucao, da bih zapalio na mješalicu u Germaniju...
Odliv mozgova - Dubioza... Ala se nahvalih bogte...
Otkad sam ti reko da ne petljaš puno dok je nešto dobro jer će alge iskoristit sve ono kaj nebuju biljke.
Priznajem... Prvi si rekao... Al' ne da đavo mira... Još u kombinaciji sa savjetima od Knigga, poleti čovjek i puf... Neadekvatna primjena i prizemlenje brzo!!
Kinggo ti oće najbolje, jedini je problem kaj je on stari lisac u biljnoj akvaristici koji već po svakoj biljci zna čega fali ili ima previše i kaj treba napravit.
Ma naravno, ne sumnjam u to uopšte, a nemam razloga ni da zamjeram, kad je čovjek vjerovatno u pravu, samo to treba na pravi način primjeniti...
A druga stvar, što je možda dobro za jedan sistem, za drugi nije itd.... Pa ja do prije dva dana ni znao nisam da postoji EI gnojenje, PPS gnojenje, PPS PRO itd... Ma ludilo...
Neznam kakva je boca, al pada mi na pamet, da nije slučajno pod tlakom ak si zaprl ventil.
Ma to je ona plastična boca od JBL, sa plastičnim poklopcem i gumenim dihtungom... Ma zapeklo, nema šanse da se otvori...
A nemoguće da je pod pritiskom, kad je drugi kraj cjevčice u akvariju i katkad izlazi pokoji balončić... Ma svakako prelazim na Easy Carbo sada, a kasnije ću vidjeti situaciju, pa ću odlučiti šta ću...
Htio si se igrat Takashi Amana pa se sad igraj!
Ne staj na muku bolan... Žena mi danas veli, ma ne sikiraj se zbog gluposti, biće sve ok... Ma kakva glupost ženo, ne smijem ni reći koliku lovu sam pljunuo za sve... Hahahah....
Sve u svemu, ja ću o'laditi malo sada, ako nije prekasno za sanaciju situacije, prekinuću sljedećih dana doziranja mikro/makro, krenuću sa easy carbo umjesto bio CO2,
pa ću vidjeti situaciju u sljedećih desetak dana... A kasnije kad se situacija ustabili, ako se uopšte ustabili
, i kad primjetim da nešto fali biljkama, krenuću sa najminimalnijim dozama m/m... Ma nema se vajde nervirati, moram o'laditi malo od svega...