Akvarij NET - FORUM

Slatkovodna Akvaristika => Novi u slatkovodnoj => Autor teme: Sandy3008 - Studeni 07, 2021, 20:26:26 poslijepodne

Naslov: Neugodan miris izvan akvarija
Autor: Sandy3008 - Studeni 07, 2021, 20:26:26 poslijepodne
Lijep pozdrav svima,
u srpnju ove godine kupila sam novi i veći akvariji Juwel Primo 110 LED kad sam ga nekoliko dana testirala propuša li.
Tijekom kolovoza akvarij je bio u postupku cikliranja s biljem. Prve ribice stavila sam u rujnu (trenutačno se u akvariju nalazi 10 guppy-ja, 6 čistača i 2 puža).
Redovito prema pravilima održavam akvarij, međutim jučer nakon mijenjanja vode (voda u akvariju je normalnog mirisa, parametri su optimalni) osjetila sam po prvi put neugodan miris koji dopire s vanjske strane akvarija. Točnije između prednjeg stakla akvarija i vanjskog ruba okvira (desni kut). Sinoć sam između stakla i okvira nekako uspjela utaknuti komad papirnatog ubrusa koji je jutros bio vlažan, ali samo malo na rubu. Ispod akvarija nema nikakve vode niti tragova plijesni, a ipak je pristan taj neugodan miris koji je polako pojačava. Osim na prednjem dijelu, mirisa nema nigdje dalje.

Moja pitanja su:
•   akvarij je nov i nije pomican s ormarića je li moguće da je počeo propuštati?
•   kako mogu popraviti propuštanje, a da ne moram sve iz početka?
•   akvarij se nalazi na ormariću koji je udaljen od prozora i zida (vanjska izolacija je oko 15 cm) oko 30 cm i između akvarija i ormarića nema mogućnosti strujanja zraka. Kako bi mogla podignuti akvarij, pa da postignem strujanje, a da akvarij bude siguran s obzirom na količinu vode?

Unaprijed hvala na pomoći.
Naslov: Odg: Neugodan miris izvan akvarija
Autor: kinggo - Studeni 07, 2021, 20:57:19 poslijepodne
da pusta, bilo bi tu vise vode, to je sigurno. Ovo ti se vjerojarno iscjedlo malo prilikom odrzavanja ili tak nesto. Ali to ne bi trebalo smrditi osim ako nema necega u tom okviru kaj se raspada. Akvarij ima miris koji se osjeti kad ga otvoris ali par kapi vode se ne osjeti.