Eto upravo sam dao raditi staklo zahvaljujući jednom članu foruma (tnx RHEM), pa budem ovdje stavljao cijeli tijek radova...
Trenutno sam na 120 litara i nekako mi je to postalo pre malo i puko sam ko kokica u zadnje vrijeme pa eto...
Uglavnom, imam taman mjesto za akvarij povećih dimenzija pa eto odlučio sam iskoristiti sav dostupan prostor...
Prvobitna ideja je bila napraviti aq. dimenzija 250x60x60 ali to nebi bilo moguće realizirati odmah jer je to ipak skoro pa duplo veća težina i litraža od ove što sad planiram raditi, i malo mi je škakljivo stavljati tako nešto na drvene grede
i pamet u glavu, odustao sam od toga (za sad
)...
Pošto je moj 120 litraš dimenzija 80x45x35 mislio sam napraviti isti takav samo ga proširiti da skroz popunim prostor kojeg imam na raspolaganju, pa si mislim, širim akvarijom ne bi ništa dodatno opteretio grede nego bi se ta težina rasporedila na više greda...
No dosta sad o tome, nije baš stvar toliko klimava, dosta je čvrsti pod, i akvarij postavljam uz nosivi zid kuće (50cm).
Eto dimenzije akvarija koje sam dao raditi su 250x55x40 (voda do max 50), mrvicu sam prilagodio dimenzije da budu neki standard i idemo dalje...
E sad pošto rezanje kreće tek za tjedan dana. imam još vremena za neke sitne korekcije, i odmah me zanima debljina fuge. Dimenzije stranica sam računao s debljinom fuge od 1,5mm da li je to po vama ok? Moj trenutni juwel ima fuge oko 1mm, možda manje pa sam uzeo 1,5mm radi minimalnog odstupanja i mogućih korekcija, a vidim da bi minimalno trebalo biti 1,2mm što je u redu...
Naravno na akvarij idu uzdužna i poprečna ojačanja na vrhu i na dnu i problema nebi smjelo biti. Da, staklo je 12mm, dno 15mm.