Ožujak 19, 2024, 07:00:36 prijepodneNajnoviji Član: EugenLaxa

Autor Tema: Kako napraviti low-budget jezero za kornjače?  (Posjeta: 5273 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nayaotium

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 4
  • Spol: Ženski  
Kako napraviti low-budget jezero za kornjače?
« u: Srpanj 15, 2020, 18:33:33 poslijepodne »
Hello  :)

kako naslov kaže trebam neke upute i pomoć oko planiranja jezerca za dvije žutouhe kornjače. Naime kornjače nisu moje i to jezero ću s dečkom napraviti za kornjače njegovih roditelja jer su trenutno u malenom akvariju. S obzirom na to da ne radim za sebe, nažalost moram naći što jednostavniju i jeftiniju opciju. Pogotovo zato što ću to raditi za vrijeme godišnjeg, tako da to moramo napraviti što brže kako bi ipak imali koji dan za odmor jer ne živimo blizu inače.

Površina će biti zaista malena, ne znam napamet mjere, rekla bih cca 2x2m čitav prostor sa zemljom, ogradicom, jezerom itd. Kornjače se nalaze na području Dalmacije. Preko zime će biti u akvariju koji ću im ja pokloniti (nije baš velik, ali tek toliko za hibernaciju, negdje 60L). Osim ako nekako mogu na području Dalmacije biti čitavu godinu vani u tom jezeru ili negdje oko njega (ne znam puno o kornjačama, probala sam naučiti što više).

Dakle, sadašnji plan mi je kupiti plastičnu kadicu i to koristiti kao jezerce. Tamo gdje će se jezerce nalaziti nema baš pristupa struji tako da trebam nekakav tutorial za ručno rađeni filter koji se tamo može postaviti. Ne znam da li taj filter može istovremeno biti i sustav koji vodu obogaćuje kisikom. Već par dana googlam i gledam tutoriale, ali nalazim na hrpetinu različitih informacija i ne znam čemu da vjerujem i što da radim na kraju svega. Jezero moram napraviti za mjesec dana tako da bih voljela uskoro imati popis s kojim samo mogu otići u dućan i biti spremna za izradu.

Za sada znam da trebam kupiti : kadicu, ogradicu, ukrasne kamenčiće, bilje. Napišite mi slobodno što mi fali i što baš moram imati za ovaj projekt.
Također ako imate preporuku za bilje (vodeno i kopneno) slobodno napišite i to.

Ako postoji opcija da ovo napravim bez da je potreban filter javite i to kako. Zainteresirana sam i želim naučiti što više tako da kornjačicama pružim dobru nastambu koliko god to novci i vrijeme dopuštaju.

Hvala :buw: