Ništa od ježa

. Uspio sam. Ljubimci će biti kozice. Odnosno pokrenut će se tvornica kozica za moj 150 litarski akvarij. Akvarij će biti 10 litarski, sa hang on filterom i sobnom lampom sa štednom iznad akvarija. Za početak će se u njega useliti nekoliko kozica, a čim potomci budu dovoljno veliki da ih ne pojedu gupiji i crne udovice, ići će kod mene

.
Od ježa se odustalo iz nekoliko razloga.
Nema smeđih. Ima nekoliko albino u SB, ali oni nisu dolazili u obzir. Zvali smo i tražili i raspitivali se i na kraju našli samo jednog smeđeg u OS, - onog kojeg je vidio kolega IggyOS (hvala), ali taj je star skoro godinu dana. A kad vidim kako se ponašaju ovi što su u SB već duže u shopu, definitivno ne bi uzimali nekoga koji je već toliko dugo tamo. Opcija je bila čekati 5. ili 6. mjesec. Onda bi ih trebalo biti u SB.
Ali ja sam puno pridonijeo tome da se od toga odustane, bolje akvarij. Naravno. Napokon sam slomio otpor i izgleda da će biti na kraju kozičnjak.

Moram samo filter nabaviti i može se krenuti. To ću nagu***i prijatelja da ponese iz OS, jer nevjerojatno, ali ovdje trenutačno niti u jednoj trgovini nema malih hang-on filtera. Jedna ih treba dobiti, ali taj najmanji hang on će koštati cca 90 kn. A malo sam pogledao cijene i vidim da kolege na forumu spominju takve filtere u OS ispod 60 kn. Ok, mogao bi i pretrpiti 30+ kn razliku. To se ionako ne kupuje svaki dan. Ali kad pogledam to nije samo 30+ kn, to je zapravo 50+ % na cijeni. A to mi se već čini malo bezobrazno.