Tako ćemo se i mi smejati nekome koga muče alge, za deset godina.
Nije teško skidati, nego nemoguće. Ja cu je pustiti pa ako se alga povuče super, ako ne ode trava napolje.
Sent from my Samsung Galaxy Smartphone
Kakvo je stanje sada u akvarijumu? Da li je krenulo na bolje ili lošije? Ili je status quo???
Čuj, već nekoliko dana hoću ovo da ti napišem, ali nikako da stignem... Ako si se već odlučio za EI metodu gnojenja, insistiraj kod ovih iskusnijih lisaca na nekim odgovorima još...
Ja koliko sam pročitao (znači isključivo teorija, ne praksa), za EI metodu se odlučuju uglavnom akvaristi koji imaju u akvariju ozbiljniju rasvjetu, jer na taj način kvalitetna rasvjeta može ispratiti svo to silno gnojivo i obrnuto... Da se ne bi našao u slijepoj ulici, gnojiva koliko hoćeš, a svjetlo ne može pratiti i eto algi.... Ponovo kažem, to je samo teorija, neka te ovi sa iskustvom konkretnim usmjere...!!!
Kod mene stanje konačno ide na bolje....
Bar mi se čini...
One sive ljigave po panjevima nema više... Sive končaste i one sive vataste po mahovini i visokim biljkama zadnjeg plana takođe nema više... Ostalo je samo ovo smeđe ruglo, ona se ne povlači... I ima neke zelene po kamenju i travi još... Sve u svemu, vidjećemo još kako će se razvijati... Sutra/prekosutra mi stiže komplet za CO2 (sistem soda i limunska), pa ću i to aktivirati...
Da li one nestaju (nadam se da nestaju) zbog EC, zbog čestih izmjena vode (svaki drugi dan oko 35%), zbog kozica koje su upola porasle u ovih 2-3 sedmice i jarko su crvene, a ničim bih nisam hranio, zbog ove tri nerite ljenivca koja stalno stoje zalijepljeni na jednom mjestu i to uglavnom iznad nivoa vode i ništa ne rade, to ne znam zaista...